Het is tijd: je draagt je nieuw lingeriesetje, de steamy playlist staat aan, en de kaarsen branden . Een intiem en romantisch avondje kan beginnen totdat je brein beslist om een kortsluiting te krijgen: zie ik er wel goed uit? Is dit niet te veel, of misschien te weinig? Straks heeft hij helemaal geen zin of krijgt hij ‘m helemaal niet omhoog… Stop it, wij hebben een oplossing om deze gedachtes te voorkomen.

Bron: Pexels

Quick-meditatie

Helaas is seks niet fijn wanneer we er niet helemaal met ons hoofd bij zijn. Het overthinken en continu alles erger maken verpest ons bedavontuurtje. En die van je partner! Gelukkig hebben wij hier een oplossing voor: het enige wat je nodig hebt is jezelf en Spotify. Lekker makkelijk toch? Liz Goldwyn, oprichter van The Sex Ed – een online community en podcast – deelde een quick meditatie die ontworpen is om dit probleem te verhelpen. “Deze meditatie is een Sexy Body Scan ontworpen om luisteraars voor een steamy moment rustig te krijgen.”

De podcast stemt zich af op gezondheid en bewustzijn. “Ik geloof dat plezier je recht is, en dat omvat ook het integreren van mindfulness in je leven tussen de lakens”, vertelt Liz. In haar podcast zijn er veel praktische en gemakkelijke oefeningen om grenzen en intenties te stellen, om in contact te komen met je lichaam.

Luisteren? Je vindt de quick mediation podcast via deze link.

Boek geschreven

Over dit probleem – wat bij veel mensen voorkomt – heeft Liz ook een boek geschreven. Dus, heeft de podcast je geïnspireerd en ben je een taalheld in Engels? Koop dan vanaf 25 oktober haar nieuwe boek. Zo wordt je het meest zelfverzekerd, kun je meer genieten en zal jij je partner ook versteld raken. Uiteindelijk is dat wel stiekem wat we willen toch, dat onze partner volledig heeft genoten…