Vinted is een van de meest ideale platforms om je kleding een tweede leven te geven, en hoe fijn is het dat je daarbij ook nog wat centjes kan verdienen. Maar goed, dan moet je wel kunnen verkopen. En als dat niet lukt, heb je er niet zo veel aan. Daarom geven wij je vier tips, zodat jij bakken met geld kan verdienen.

Bron: Pexels

Vinted

Vinted is een app waar jij je kleding kan verkopen en andermans items kan kopen. Super fijn, want zo geef je elkaars kleding een tweede of een derde leven. Leuk en aardig dat je vriendinnen álweer iets hebben verkocht, maar waarom lukt dat niet bij jou? Het heeft niks met je spullen te maken, of met je smaak. Je hebt gewoon even wat hulp nodig! Ready? 

1. Een goede foto

Met een goede foto, kom je al een heel eind. Zorg ervoor dat je de foto’s in een ruimte maakt met genoeg daglicht. Kwak je kledingstuk niet zo op je bed, maar hang het op een kledinghanger, of nog beter: draag je kledingstuk! Mensen kunnen dan al inschatten of ze het gaan passen of niet.

2. Volledig profiel

Betrouwbaarheid. Iets wat super belangrijk is wanneer je online iets koopt. En ja, hoe willen mensen je vertrouwen wanneer je geen profielfoto hebt? Laat zien aan mensen wie je bent, hoe je er uit ziet en geef ze het gevoel dat je geen ‘oplichter’ bent. Want dat ben je als het goed is ook niet. Ook kan je extra informatie toevoegen die van belang kan zijn voor potentiële kopers. Denk bijvoorbeeld aan dat je geen huisdieren hebt, of dat je niet rookt. Dat kan voor een heleboel mensen een pluspunt zijn, waardoor ze sneller spullen bij je kopen.

3. Volgen

Het volgen van andere gebruikers heeft heel wat invloed op het verkopen van je kleding. Door anderen te volgen is de kans groot dat ze jou ook zullen gaan volgen, jullie krijgen dan beide een melding wanneer jullie een nieuw item hebben toegevoegd. Voor je het weet, vindt een van je volgers een kledingstuk ge-wel-dig en gaat hij of zij dat bij jou kopen. Ideaal!

4. Beschrijving

Wanneer je een item wilt toevoegen, krijg je de kans om daar een beschrijving aan toe te voegen. Doe dat ook vooral! Probeer hierin zo veel mogelijk woorden te gebruiken waar mensen op kunnen zoeken met betrekking tot jouw product. Verkoop je een shirt? Wat voor kleur is het, welk merk, welke maat en is het lange of korte mouw? Is het een oversized of strak model? Probeer er zo veel mogelijk bij te zetten. Wees wel eerlijk over je product, zo komen kopers niet voor verrassingen te staan. Je wilt natuurlijk wel goede reviews binnenhalen. Nou, klaar om te verkopen en bakken met geld verdienen? Let’s go!