Een heerlijk verantwoorde maaltijd die ook nog eens eenvoudig te bereiden is. Wat willen we nog meer. De zomer nadert en dat betekent dat de heerlijke avonden buiten, borrelen en eten eraan komen. En daar is deze heerlijke Caribbean Jerk Chili perfect voor:

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 fijngehakte knoflooktenen
  • 2 gesneden selderijstengels
  • 1 gesneden ui
  • 1 rode paprika
  • 2 theelepels chili saus
  • 1 kop kokosmelk
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 1 kopje bruine bonen
  • 2 eetlepels vers limoensap
  • 1 gesneden mango
  • 1 kop gehakte koriander

Serveer het geheel met gekookte rijst

jerk-vegan-chili-recept-femfem

Foto via: Vegan: the cookbook

Bereidingswijze

  • Verhit de olijfolie in een grote pan op een gematigd vuurtje. Voeg de fijngesneden knoflook, selderij, ui en paprika toe en bak het geheel gedurende 5 minuten. Voeg de chilisaus toe en bak dit gedurende twee tot drie minuten.
  • Roer vervolgens de kokosmelk, tomatenpuree, bonen en het frisse limoen sap door de pan. Om het gerecht naar voorkeur op smaak te brengen kan eventueel wat zout en peper worden toegevoegd.
  • Tot slot bedekken we de pan met een deksel en laten we het geheel 20 minuten lang op een laag vuur sudderen. Vergeet het geheel niet af en toe goed door te roeren! De helft van de mango en koriander wordt aan de pan toegevoegd.
  • Serveer de chili met rijst en garneer het bord met de resterende mango en koriander. Met dit gerecht verras jij gegarandeerd je huisgenoten, beste vriendin of vriend. Trek een heerlijk flesje wijn open en geniet. Smakelijk!

Meer snelle en verantwoorde recepten check je hier.