De herfst zit er weer aan te komen en dit betekent lekker warm achter de buis met versgebakken koekjes. Als je houdt van zoetigheid is dit recept helemaal voor jou: deze overheerlijke churros zijn gemaakt van gnocchi en ook nog eens mega makkelijk te maken.

gnocchi

Het recept

Het recept is vrij simpel en je hebt echt maar een paar ingredi├źnten nodig. Natuurlijk heb je gnocchi nodig, dit moet 400 gram zijn en het liefst uit het koelschap. Ook heb je een theelepeltje plantaardige olie nodig, ga bijvoorbeeld voor avocado- of kokosolie. Om het echt een meer herfstachtig recept te maken, heb je best wel wat kaneel nodig. Hou rekening met 1,5 theelepel, maar wij op de redactie houden persoonlijk van wat meer! Vervolgens heb je dan nog twee eetlepels suiker nodig. Voor een gezondere variant gooi je er geen suiker overheen. Het recept is superleuk om te maken tijdens een filmavondje met de vriendinnen!

Zo maak je het

Voeg de gnocchi met de olie en de kaneel toe aan een kom. Roer dit vervolgens goed, zodat de gnocchi helemaal voorzien is van het mengsel. Doe de gnocchi vervolgens in het mandje van de airfryer en bak ze op 15 minuten in 200 graden. Hierna, zet een diep bord klaar met de suiker. Gooi vervolgens alle gnocchi erin en roer ze in de suiker. En dit was hem dan al, je churros zijn ready-to-eat!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anouk (@anoukgdgbuur)

Extra touch

Als je het leuk kijkt, is het ook mogelijk om de gnocchi nog zelf te maken. Om heel eerlijk te zijn maakt het dit recept wel extra lekker en het geeft even die extra touch en crisp. Als eerste kook je de verse aardappels gaar in ongeveer vijftien minuutjes. Laat ze goed uitlekken en doe ze terug in de pan (zonder vuur) en laat ze nog tien minuten uitstomen. Pureer ze fijn met een stamper of zeef, laat de aardappelpuree vervolgens uitlekken en voeg er een ei en bloem aan toe. Breng het op smaak met wat peper en zout. Rol het deeg vervolgens in kleine balletjes. Deze kun je hierna koken, en voilà: je verse gnocchi is klaar.