Naast de overnight oats, de havermoutcappuccino en andere havermoutontbijtjes, kon een havermouttaart natuurlijk niet uitblijven. En het mooie is, van deze heerlijke taart kun je met twee personen zo’n drie dagen ontbijten! Een feest op tafel.

havermouttaart-noten-banaan-femfem

Havermouttaart met banaan en noten

Het woordje ‘taart’ maakt je misschien bang omdat het niet echt gezond klinkt. Maar bij deze taart is niets minder waar. Hij is juist ontzettend gezond! Havermout is een bron van belangrijke vitamine B, vezels en koolhydraten (die belangrijk zijn voor onze energie en zorgen voor een lang verzadigd gevoel). En naast deze gezonde havermout, bevat deze taart ook nog eens ongezouten noten en lijnzaad. Noten bevatten belangrijke mineralen, vitaminen en vetten. In combinatie met de lijnzaad (die veel vezels en omega 3 bevat), kunnen wij er de hele dag tegenaan. Of in ieder geval tot de lunch..

Dit heb je nodig voor een hele taart (circa 6 stukjes): 

  • 400 gram havermout
  • 3 bananen
  • 400 gram ongezouten noten (dit kan een notenmix zijn of de noten die jij lekker vindt)
  • 500 ml water
  • 40 gram gebroken lijnzaad
  • 3 eieren
  • 1 el kaneel
  • snufje zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Prak ondertussen de bananen in een grote kom. Hak de nootjes een beetje kapot. Doe vervolgens de havermout, het water, het lijnzaad, de eieren, de kaneel en een snufje zout bij de geprakte bananen in de kom. Mix dit door elkaar totdat het een stevige massa wordt. Je zou eventueel even een mixer kunnen gebruiken of stevig met een lepel roeren. Laat het tien minuutjes staan om het wat op te laten stijven. Strooi de nootjes er doorheen en kneed het nog een keer door elkaar (je kunt een deel van de nootjes bewaren om op de taart te strooien). Verdeel het vervolgens in een springvorm en zet de havermouttaart voor 60 minuten in de oven. De volgende twee dagen heb je een heerlijk ontbijtje dat meteen klaar is!

Is je havermouttaart iets sneller dan gepland op (omdat hij té lekker was)? Ga dan voor deze gezonde american cookies als ontbijt.