kimchi poke bowl fem fem

Lekkerste recept voor de zondagavond: kimchi poke bowl

Food & Drinks28 jun 2018, 16:53 doorRedactie
Ennnn FEM FEM heeft er nóg een broertje bij gekregen. Kennen jullie Foodini al? The place to be wat betreft de lekkerste recepten en heetste hotspots en voor vandaag hebben we een simpel maar overheerlijk receptje van ze voor jullie. Heerlijk voor de zondagavond: een kimchi poke bowl.
kimchi poke bowl fem fem
Poke bowls zie je tegenwoordig overal en vandaag hebben we er een met een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Met het heerlijke weer dit weekend wil je natuurlijk niks liever dan een maaltijd waar je geen uren voor in de keuken moet staan en je lekker kan genieten van het avondzonnetje aan je tuintafel in je achtertuin.

Wat je nodig hebt (voor 4 personen):

  • 500 gram dagverse tonijn (blokjes)
  • 3 el sojasaus
  • 1 el kimchi-sap
  • 2 lente uitjes (gesneden)
  • 1 rode ui (gesneden)
  • 1 tl sesamolie
  • ½ tl zwarte rijstazijn
  • ½ tl fijn geraspte verse gember
  • ½ tl fijn geraspte knoflook
  • Snufje zeezout
  • Kimchi (naar smaak)
  • Krokant zeewier (naar smaak)
  • Avocado
  • Witte rijst

Bereiding (alles bij elkaar zo'n 20 minuten):

  1. Voeg het kimchi sap, de soja saus, sesam olie, zwarte rijstazijn, knoflook en gember samen en roer goed door.
  2. In een andere kom, roer de tonijnblokjes met rode ui en lente ui door elkaar. Schenk de marinade over de fish en mix het lekker met elkaar tot elk stukje vis glimt door de saus. Zet in de koelkast weg voor minimaal een uur.
  3. Voeg het vis- en sausmengsel toe aan een diep bord met rijst. Verse avocado, wat extra lente ui, kimchi en de krokante zeewier toevoegen en gelijk van genieten.
Bon appétit!