Terwijl veel van ons gelijk denken aan mosselen of oesters wanneer we het hebben over schaal- en schelpdieren, hebben we vandaag een recept voor jullie met kokkels, die bij vele (thuis)chefs vaak wordt vergeten. Gek eigenlijk want vergeleken met andere schelpen hebben kokkels juist veel meer vlees in hun schelp. Afijn, vandaag een recept wat je binnen een kwartier in elkaar flanst en een goede, stevige wijn de hoofdrol deelt met het schelpdier.

recept kokkels FEM FEM

Lekker eten hoeft heus niet ingewikkeld te zijn. Met maar een paar ingrediënten tover je binnen no-time een zomerse gerecht op tafel.

Kokkels gegaard in witte wijn

Ingrediënten

  • 500 g kokkels 
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 25 g platte peterselie (fijngehakt)
  • 100 ml witte wijn (FEM FEM tip: de wijnen van huize Casa Safra zijn absoluut favoriet voor dit gerecht)
  • 1 kleine rode peper, zaden verwijderd (fijngehakt)
  • 25 g boter

Bereiding

Maak de kokkels goed schoon door ze eerst te spoelen onder de kraan. Verhit vervolgens olie in een pan en bak de kokkels een aantal minuten tot alle schelpjes open zijn. Zorg ook dat je hiervoor af en toe de pan goed schud. Mochten er schelpjes overblijven die niet open gaan, gooi die dan weg. Voeg vervolgens de knoflook, peterselie, witte wijn en rode peper toe en bak dit alles nog een aantal minuten. Haal dan de pan van het vuur en laat de boter er doorheen smelten. Dien dit daarna op in diepe borden met eventueel wat brood om in het sausje te dippen.

Voilà, binnen een kwartiertje heb je de zomer op je bord. Bon appétit!