Zondag willen we iets anders. Zondag is de dag dat we lekker uitslapen en niet voor 10 uur ons bed uitrollen om vervolgens een heerlijk ontbijtje (wat intussen brunch is geworden) voor onszelf klaar te maken. Thanks to ons lieve zusje Freshhh hebben wij deze heerlijke omelet wraps met zalm en avocado voor je.

Foto: eyesandhour
Foto: eyesandhour

De geliefde omelet wrap

Omelet wraps zijn ontzettend geliefd en wij begrijpen heel goed waarom. Het is een ontzettend veelzijdig gerecht en je kunt het altijd wel eten. Deze keer gaan we je blij maken met een heerlijke variant met gerookte zalm, avocado en lente-ui.

Dit heb je nodig voor 1 à 2 personen:

  • 1 lente-ui
  • 100 gram gerookte zalm
  • 2 el Crème Fraîche
  • 2 eieren
  • 2 sla bladeren
  • 1 avocado
  • 2 tl gedroogde dille
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie

Zo maak je het:

Doe de eieren in en kom en kluts ze door elkaar. Voeg hier vervolgens de dille en wat peper en zout naar smaak aan toe. Verhit een pan met wat olijfolie en voeg hier de helft van het eimengsel aan toe en verdeel dit mooi over de gehele pan. Bak het ei aan beide kanten goudbruin. Wanneer deze klaar is leg je hem even op een bord en doe je hetzelfde met het overige eimengsel. Snijd ondertussen de lente-ui in 3 stukken en snijd dat in de lengte in dunne reepjes. Besmeer de omelet met Crème Fraîche, leg hier de bladen sla, plakjes avocado en wat reepjes lente-ui op. Verdeel vervolgens de zalm over de ei wrap en rol hem vervolgens voorzichtig op. Je sunday brunch recept is klaar om heerlijk van te genieten!

Wil je liever een groene smoothie? Wij hebben de lekkerste recepten voor je verzameld.