Ben jij een pumpkin lover? En houd jij van klassieke lasagne? Dan is dit gerecht perfect voor jou! Dit recept voor lasagne is nét even wat anders is dan de traditionele, namelijk pompoen lasagne! Hmmm, heerlijk voor in de winter. Door de pompoen heeft dit gerecht nóg meer smaak. Een keer een andere lasagne maken dan de oude vertrouwde? Zo maak je het!

Wat heb je nodig?

  • 50 gr Grana Padano kaas (of een andere geraspte kaas)
  • 1 rode paprika
  • 2 el olijfolie
  • 450 gr pompoen (diepvries of een verse natuurlijk, nog lekkerder!)
  • 800 gr tomatenblokjes (2 x blik van 400 gr)
  • 250 gr ricotta
  • 250 gr lasagnebladen of pompoen lasagne bladen (één pak van 250 gr)
  • 1 el pijnboompitten (één bankje van 80 gr)

Let’s Go

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de paprika in reepjes en rasp daarna de kaas.

2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paprika ongeveer 2 minuten. Schep dan de pompoen hier doorheen en bak 3 minuten. Schenk daarna de tomatenblokjes erbij, en breng aan de kook. Kook de tomatensaus zo’n 5 minuten. Voeg de helft van de ricotta, peper en eventueel wat zout toe.

3. Vet de ovenschaal in met wat olie. Schep een beetje tomatensaus op de bodem van de ovenschaal. Dek de schaal af met een laag lasagnebladen. Schep hier een beetje tomatensaus op, en maak zo met de rest van de lasagnebladen en saus meer lagen. Eindig met een laag tomatensaus.

4. Schep de rest van de ricotta in kleine bergjes op de lasagne. Bestrooi met de Grana Padano (of andere kaas), pijnboompitten en peper.

5. Bak de lasagne in de oven, in ongeveer 30 minuten bruin en gaar.

6. En ready! Enjoy!

Extra tip: Voor extra Italian vibes bestrooi je de lasagne uit de oven met 2 el basilicumblaadjes

Lees ook: Pumpkin spice lover? Dan is deze pumpkin spice cocktail voor jou gemaakt