Eieren zijn echt heerlijk en ook nog eens heel handig. Je kan ze namelijk op heel veel verschillende manieren bereiden. Naast dat kan je ze ook bijvoorbeeld door een salade doen of bijvoorbeeld in een cake. Nu zijn er dus nog veel meer dingen die je kan maken. Nu hebben wij een recept voor jou die jij echt niet zou mogen missen als je van eieren houdt! Probeer namelijk snel dit recept voor pizza-ei uit Rome. Heerlijk!

pizza-ei
Bron: FavorFlav

Pizza-ei

Mmm…Hoe lekker klinkt dit wel niet? Eieren, tomaten en mozzarella samen. Heel smeuïg door de kaas en fris door de tomaten. De pizza-ei zou jij ook eens moeten proberen. Het recept wat jij zou kunnen proberen als gerecht, maar ook even voor tussendoor.

Dit heb je nodig voor de pizza-ei

  • 1 knoflook teentje
  • olijfolie
  • zout
  • gehalveerde kerstomaten, handje vol
  • 3 pruimtomaten
  • 150 gr mozzarella
  • 4 eieren

Hoe maak je het eigenlijk?

Die pizza-ei klinkt heerlijk, maar hoe maak je het nou eigenlijk? Je begint met een flinke scheut olie in de koekenpan te doen. Bak hier vervolgens de knoflook in. Daarna doe je hier wat zout bij en bak je het totdat het lichtbruin is. Nu moet je de tomaten toevoegen in de pan en laat die ongeveer vijf minuten koken, tot ze uit elkaar vallen.

Nu moet je het vuur even wat lager zetten. Maak vier kuiltjes in het tomatenmengsel en doe in ieder kuiltje een ei. Nu moet je de mozzarella in reepjes snijden en die kan je vervolgens rond de eieren verspreiden. Het is nu tijd om er nog wat zout en peper op te doen. Vervolgens sluit je de pan af met de deksel. Door dit te doen smelt de kaas sneller en krijg je perfecte eidooiers. Wanneer het geheel een beetje wiebelt wanneer je de pan heen en weer haalt, is die helemaal goed.

De pan kan nu van het vuur af en de pizza-ei is klaar! Genieten maar!

Tip: eet dit heerlijk recept met wat brood!

Lees ook: Aha! Dit is de reden dat afhaalpizza nooit helemaal doorgesneden wordt