Nutella lovers opgelet! Wij hebben goed nieuws voor jou. Wij hebben namelijk een nieuw recept voor Nutella maar dan met witte chocolade! Hoe lekker is dit wel niet?! Lees snel verder voor het recept.

Witte Nutella

De bruine hazelnootpasta is wel een heel groot succes maar waar blijft nou die witte Nutella? Die zou er toch allang moeten zijn?! We moeten maar te lang wachten op die witte Nutella, dus laten we ‘m maar zelf gaan maken dan. Gelukkig is het recept best simpel!

Het recept

Wat heb je nodig voor de witte Nutella?

  • 200 gram plantaardige olie
  • 35 gram hazelnootboter
  • 200 gram witte chocolade
  • 190 gram chocolademousse

Hoe maak je de witte Nutella?

Om deze heerlijke witte Nutella te maken heb je eigenlijk niet veel nodig, en hij is ook nog eens mega snel klaar. Begin met het mengen van de witte chocolade, de chocolademousse en de plantaardige olie met een mixer. Zorg ervoor dat het een romig beslag wordt. Vervolgens voeg je er hazelnootboter aan toe en blijf  je het mixen. In principe is de chocolade pasta nu al klaar. Hoe leuk is het om de witte hazelnootpasta nu in een schone pot Nutella te doen zodat hij net echt lijkt. Voordat je een lepel wilt pakken en de witte hazelnootpasta naar binnen wilt lepelen, is het toch handig om hem eerst een aantal dagen te laten staan. Zo krijgt de Nutella de juiste consistentie en is ‘ie lekkerder.

Sidenote

Wanneer je deze heerlijke witte chocoladepasta gaat eten moet je wel even op wat letten, want je kan dit niet zolang gebruiken zoals een normale chocopasta. Dit komt omdat er geen conserveermiddelen in deze pasta zitten. Kijk (en ruik) dus van tevoren om te zien of hij nog eetbaar is. Gelukkig is die pot toch binnen drie dagen leeg, zo lekker!

Lees ook: Zin in zoet? Probeer deze zoete tortilla chips met karamelsaus