Met ei kun je zo veel verschillende gerechten maken. Het smaakt goed in de ochtend, middag én avond. We hebben voor jou de lekkerste recepten met dit ingrediënt op een rijtje gezet. Zo kun je een lekker ontbijt, lunch en diner op tafel zetten.

Bananen pannenkoekjes als ontbijt

Er hangen twee grote pluspunten aan dit recept, namelijk dat het gezond is én makkelijk te bereiden. Daarbij is het ook nog eens lekker ontbijtje.

Ingrediënten

1 ei
1 banaan
Handje blauwe bessen
Extra: agavesiroop

Bereiding

Begin met het prakken van de banaan. Dit kun je doen met je vork of met een staafmixer. Doe vervolgens het ei erbij en meng het tot een geheel. Verhit wat olie in de pan en schep het beslag erin. Je kunt zelf bepalen hoe groot je pannenkoekjes worden. Verdeel de blauwe bessen over de pannenkoekjes in de pan als het beslag nog vloeibaar is. Wanneer de pannenkoekjes aan beide kanten bruin kleuren zijn ze klaar. Je kunt er eventueel nog wat agavesiroop aan toevoegen om het wat extra smaak te geven.

ei-femfem

Clubsandwich met ei, zalm en komkommer als lunch

Een clubsandwich gaat er natuurlijk altijd goed in als lunch. En deze is nog best gezond ook. De combinatie van ei, zalm en komkommer zal vast niet verkeerd in de smaak vallen.

Ingrediënten

1 ei
4 sneetjes volkorenbrood
1 snoepkomkommer
1/2 avocado
1/2 el mosterd
10 g jonge bladsla met babyspinazie
50 g gerookte zalm

Bereiding

Kook het ei in 8 min. hard. Laat deze schrikken onder koud stromend water, pel en snijd dan in plakjes. Rooster vervolgens het brood en snijd ondertussen de komkommer in de lengte in plakjes. Snijd de avocado door het midden en schep het vruchtvlees eruit. Doe dit samen met de mosterd in een hoge beker en puur dit met de staafmixer. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Besmeer een sneetje brood aan een kant met de avocado puree. Verdeel de sla over de rest van de sneetjes en beleg er ook nog een met komkommer en zalm. Leg op elk sneetje met zalm een boterham met sla. Beleg deze met de eiplakjes en voeg er nog wat peper aan toe. Leg de sneetjes met avocado puree naar beneden erop. Steek in iedere sandwich 2 prikkers en snijd het brood voorzichtig door.

Mashed avocado sandwich with smoked salmon and fried quail egg.

Ei, tomaat en chorizo uit de oven als diner

Dit gerecht is een feestje voor de smaakpapillen. De combinatie van ei, tomaat en chorizo is heerlijk en zo zet je zonder twijfel een culinair hoogstandje op tafel.

Ingrediënten

80 g geraspte kaas
125 ml slagroom
400 g tomatensaus met basilicum
1 prei
8 eieren
150 g chorizo
Flinke hand rucola
Peper en zout
Olijfolie
Extra: ovenschaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaal eerst in. Vervolgens roer je de kaas door de slagroom heen en breng je dit op smaak met een beetje peper. Snijd de prei in ringetjes en schenk de tomatensaus gelijkmatig in de ovenschaal. Verdeel de preiringen hierover. Breek dan de eieren erboven en doe dit naast elkaar, zodat alle dooiers zichtbaar zijn. Bestrooi de dooiers met wat zout. Schenk het roommengsel rond de dooiers en verdeel de chorizoreepjes erover. Dan zet je de ovenschaal in de oven en bak deze 25 tot 30 minuten tot de eieren grotendeels zijn gestold en de kaas is gesmolten. Haal vervolgens de ovenschaal uit de oven en verdeel de rucola erover.

chorizo-ei-femfem

Wil je nog een lekker toetje bereiden? Kijk dan eens hier.