Staat er bij jou deze kerst een kaasfondue op de planning? Vergeet dan niet om eieren op je boodschappenlijstje te zetten. En dan bedoelen we dat niet alleen voor het gekookte eitje tijdens het kerstontbijt. Eieren kunnen ook helemaal van pas komen tijdens een kaasfondue. Om deze reden moet je een ei bakken na het kaasfonduën.

Kaasfonduën tijdens kerst

Ga jij deze kerst voor een heerlijke kaasfondue in plaats van het standaard vijfgangendiner of het gourmetten? Dat snappen wij! Hoe heerlijk is het om de hele avond werkelijk alles op te eten met een laagje gesmolten kaas. Wat ons betreft kan een avondje fonduën ook zeker niet missen tijdens de kerstdagen. Vergeet alleen geen eieren op het boodschappenlijstje te zetten. Een ei bakken na het kaasfonduën is namelijk de beste lifehack in tijden.

ei bakken na het kaasfonduën
Bron: Unsplash

Ei bakken na het kaasfonduën

Het komt wel eens voor dat er nog een restje kaas in de pan blijft zitten. Dat restje is er dan maar lastig uit te krijgen, maar is eigenlijk wel nog te eten. En als je maagje nog een plekje over heeft, is het ook zonde om het weg te gooien. Juist dan komt dat eitje goed van pas! Door een ei te bakken na het kaasfonduën zorg je ervoor dat je de laatste restjes kaas met gemak uit de pan kunt halen. En nee, dan bedoelen we geen omeletje in een koekenpan.

Het werkt heel simpel en gebeurt in speciale fonduerestaurants vaker dan je denkt. Je pakt er een eitje bij en breekt deze in de fonduepan. Vervolgens roer je deze goed rond, waardoor alle restjes kaas die nog in de pan zitten zich hechten aan je eitje. Vervolgens eet je het eitje op en weet je zeker dat je alle kaas hebt opgegeten. En het allerfijnste pluspunt: de fonduepan schoonmaken wordt ineens een stuk aangenamer zonder aangekoekte kaasrestjes.

Lees ook: Bij dit restaurant in Amsterdam eet je alles met gesmolten kaas