Een break-up is nooit leuk. Het kost vaak een lange tijd om over iemand heen te komen. En ja hoor, wanneer je eindelijk niet meer aan je ex moet denken krijg je weer een appje. “Kunnen we even praten?” Maar pas op meiden! Dit is vaak niet om de juiste redenen. Wij hebben het voor je op een rijtje gezet: om deze redenen wilt jouw ex je terug.

om deze reden wilt je ex je terug
Bron: Gossip Girl

Waarom wilt jouw ex je terug?

Misschien zat je wel heel lang te wachten op een berichtje van je ex, maar geloof ons, slim is het niet. Volgens Elite Daily is de kans groot dat je ex je terug wilt om hele verkeerde redenen. Welke dat zijn lees je hieronder.

1. Je ex mist het gevoel van samenzijn

Misschien herken je het zelf wel wanneer je relatie ten einde komt. Je mist niet per se je ex, maar wat jullie hadden. Helemaal niet gek, jullie hebben namelijk zoveel tijd met elkaar doorgebracht en dat mis je. Grote kans dat je ex zich eenzaam voelt, en graag op dat moment liefde wilt voelen, van wie dan ook. Aangezien het makkelijk is om terug naar je ex te gaan, ben jij het slachtoffer.

2. Je ex wilt weten of jij hem nog leuk vindt

Je ex is misschien helemaal niet meer verliefd op jou, maar wilt graag de bevestiging of dit wederzijds is. Daarom kijkt hij of je nog interesse in hem toont en of het een optie zou kunnen zijn om weer samen te komen. Super vervelend, maar het is niet heel gek dat je ex om bevestiging zoekt. Wanneer je relatie ten einde komt kan je aan jezelf gaan twijfelen. Ben ik het wel waard om geliefd te zijn? Of is mijn ex gelukkiger zonder mij?

3. Je ex verveelt zich

Het kan zo zijn dat je ex je mist, maar niet per se om wie jij bent. Super toxic maar je ex-lover verveelt zich gewoon. Hij is nieuwsgierig naar hoe het nu met jou gaat. Iets wat je ex beter kan laten.. Tijd om te blokkeren!

4. Je ex idealiseert jullie relatie

Soms maak je je relatie in je hoofd een stuk mooier dan dat ‘ie eigenlijk was. Als je iemand mist word je vaak herinnerd aan de leuke dingen die jullie samen deden. Maar er waren natuurlijk ook een hoop dingen die je níet mist.

5. Je ex wilt je echt terug

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je ex echt inziet dat hij je niet had moeten laten gaan. Ga voor jezelf na of je wel weer een relatie met je ex wilt. Misschien ben je in het begin wel heel blij, maar het is niet voor niks uitgegaan. Soms kan je beter je eigen kant op gaan.

Lees ook: Waarom je je vreemd voelt als je ex met iemand anders gaat daten