Kreeft is het vierde teken van de dierenriem. Kreeften staan vooral bekend als emotioneel, koesterend en zeer intuïtief, maar ook als gevoelig en soms onzeker. In dit artikel vertellen wij je waarom kreeften de beste lovers zijn.

liefde kreeften
Bron: @emilisindlev

1. Beschermend

Een van de redenen waarom je een Kreeft als partner wilt hebben is omdat het sterrenbeeld super loyaal is. Eenmaal in hun leven, kom je er niet zo makkelijk uit. Kreeften schuilen zich namelijk graag in hun schulp, ze hebben niet voor niets een safe place. Als ze echt van je houden zullen ze je met open armen ontvangen en alles vertellen en laten zien.

Hoewel Kreeften niet het type zijn om ruzie te zoeken, zullen ze zichzelf en hun dierbaren altijd beschermen. Verwacht dat er woede losbarst zodra je met hen of hun familie rotzooit. Omdat ze zo overprotective zijn kunnen ze soms misplaatst worden, maar ze hebben hun hart op de juiste plaats. Als je een partner wilt die naar de uiteinden van de aarde gaat om je te verdedigen, dan is Kreeft de perfecte persoon voor jou.

2. Passie en liefde

Zoals eerder genoemd, is intuïtie een van de meest bepalende kenmerken van Kreeften. Veel mensen vinden het lastig om over hun emoties te praten, maar door wat tijd door te brengen met een Kreeft kan je je emoties omschrijven op manieren waarvan je niet eens dacht dat ze mogelijk waren. Kreeften kunnen gemakkelijk zien wanneer iets je dwarszit, zonder dat je zelfs maar iets hoeft te zeggen. Hun intuïtie kanaliseert een enigszins moederlijke energie, waardoor ze zachtaardig zijn in hun liefde en een duidelijke bezorgdheid uiten. Wat tijd doorbrengen met een Kreeft kan je emoties toelaten op manieren waarvan je niet eens dacht dat ze mogelijk waren.

3. Dromen en ambities supporten

Kreeften nemen graag initiatief, waardoor ze de beste supporters van je doelen en ambities zijn. Je hoeft je geen zorgen te maken dat ze niet in je geloven, want vanaf de zijlijn zullen ze je altijd blijven supporten. No matter what. Vergeet niet om dat terug te geven, want Kreeften hebben de neiging om wraakzuchtig te worden als ze het gevoel hebben dat hun steun niet terugbetaald wordt.

4. Empathisch

Struggle je ergens mee, heb je advies nodig of heb je simpelweg iemand nodig om mee te praten? Kreeften zijn daar perfect voor. Hun empathie maakt ze geweldige luisteraars. Kreeften zijn in staat hun denken aan te passen om het perspectief van een ander beter te begrijpen, en hun intuïtie geeft hen de grote gave van wijsheid, die ze kunnen delen door advies te geven. Een kreeft is de beste therapeut en adviseur van de dierenriem, en zelfs als je hun advies niet opvolgt, zullen ze je al-tijd supporten.

In een relatie hoef jij je daar dus ook geen zorgen over te maken. Je hebt alle aandacht van je Kreeft als je met een crisis te maken hebt, en ze zullen je nooit alleen door iets laten gaan. Ze begrijpen de emotionele behoeften van anderen, omdat ook zij gevoelige wezens zijn.

5. Veerkrachtig

In deze wereld leven als een gevoelige ziel is geen gemakkelijke taak, dat weten we. Maar op de een of andere manier laten Kreeften het moeiteloos lijken. Ze dragen het gewicht van andermans problemen, maar je zult ze never nooit horen klagen. Een Kreeft verwacht daar niet iets voor terug, maar het is wel belangrijk om hen te laten zien hoeveel je ze daarvoor waardeert. Het nadeel hiervan is dat een burn-out heel snel kan optreden. Je Kreeft zal er misschien nooit om vragen, maar bied wat hulp. Ze zullen je daar heel dankbaar voor zijn.

6. Aanpassingsvermogen

In relaties kan het aanpassingsvermogen van een Kreeft dingen erg interessant houden, vooral in de slaapkamer. Als je je ooit hebt afgevraagd waarom Kreeften zo goed zijn in bed, komt dat waarschijnlijk omdat ze altijd veranderen en zich graag aanpassen. Zodat het elke keer steeds beter en beter wordt.

7. Open-minded

Kreeften geven mensen een overweldigend en accepterend gevoel. Bij het geven van advies hebben ze de neiging om het af te stemmen op je eigen persoonlijke reis, zodat het volledig persoonlijk voelt, en daarom voelen zoveel mensen zich tot hen aangetrokken. Hun favoriete dingen over mensen zijn meestal hun onzekerheden of gebreken, want dat zijn de dingen wat mensen juist zo uniek maakt. Kreeften zijn ongelooflijk gevoelig voor deze eigenschappen en zijn er doorgaans door gefascineerd.

8. Ze zijn onafhankelijk

Kreeften vinden het geen enkel probleem om alleen te zijn. Daar gaat hun voorkeur ook juist naar uit, zij voelen zich veiliger in hun eigen schulp in plaats van in een omgeving waar ze geen controle hebben. Hun onafhankelijkheid is iets wat hen zeer aantrekkelijk maakt voor potentiële partners, omdat ze geen hangende hondjes zullen zijn. Een Kreeft zal juist voor je zorgen om te laten zien dat ze op eigen benen kunnen staan. Dus laat het vooral toe!