Zo exhausting. Ze maken het uit, beslissen zomaar dat ze niet meer geïnteresseerd zijn, breken je hart en ineens krijg je dát berichtje. Wat gaat er rond in die hoofden van mannen en waarom komen ze ook écht allemaal weer terug? Wij leggen het je uit.

Bron: Canva

1. Ze hebben gewoon zin

Ja, helaas heb je zulke mannen er tussen. Die komen terug omdat ze zin hebben. Ja, ze kennen ons lichaam, het voelt vertrouwt en het is niet de eerste keer dat jullie hét samen doen. En daarom kiezen ze vaak om bij ons terug te krabbelen. Voor één simpel ding. Sexy time. Wij vrouwen krijgen dan een soort hoop, wat heel erg logisch is. Terwijl je ex het puur voor de lust doet. Red flag, red fag, red flag!

2. Single zijn is ineens niet meer leuk

Een veelvoorkomende reden waarom mannen het uitmaken is omdat ze het single leven missen. “Vrijheid, eindelijk”, denken ze dan. Maar dan blijkt het toch niet meer zo leuk te zijn als dat ze zich herinnerden. Vrijheid willen is een fantasie, want wat is vrijheid voor mannen? Met dat ene meisje dat doen, en met die andere dat. Als man zijnde, is het heel erg lastig om met een onbekende tussen de laken te kruipen. Ja, en dan beseffen ze zich dat één meisje voor hun alleen, eigenlijk als muziek in hun oren klinkt. Maar goed, dan is het te laat jongen.

3. Hij ziet je op je allerbest

Je hebt je rot lopen janken en hebt alles naar buiten geschreeuwd. Gelukkig wordt dat met de tijd minder, en begin je weer jezelf te zijn. Sterker zelfs: je haalt het beste van je naar boven. Want je weet nu écht wat je waard bent. En ja, dat ziet hij. Dat ziet hij wanneer hij je tegenkomt in de club, hij ziet dat op Instagram of op je besties Snapchat. En dat is het moment dat je dát ene berichtje krijgt.

4. Hij heeft alles opgestapeld

Dat hebben we allang doorgehad, mannen vinden het gewoon niet fijn om hun gevoelens te uiten. Zodra het ze teveel wordt, kiezen ze voor de makkelijkste uitweg: een punt achter jullie relatie zetten. Maar ja, wie zegt dat het ook de juiste uitweg is? Moet je eens opletten hoe snel ze spijt hebben van die keuze. Dit soort dingen konden namelijk tijdens de relatie opgelost worden, maar mannen denken daar helaas pas later aan. Stupid.

5. Jaloezie

Je ex ziet je in de club viben met andere mannen, en ja, dat kan heel wat triggeren in zijn hoofd. Maar waarom? Hij heeft het toch uitgemaakt? Mannen hebben vaak helemaal niet zo veel grip op hun emoties als ze denken. Hierdoor hebben ze vaak een soort wake-up call nodig om erachter te komen hoe ze zich voelen, en voor velen is die wake-up call in het geval van een break-up de jaloezie die ze voelen wanneer jij weer met andere mensen bezig lijkt te zijn.

Wil je ex weer samen met je zijn?

Negen van de tien keer, komen mannen bij ons terug. En ja, dan is het aan ons of wij ze vergeven of niet. Wil jij je ex een tweede kans geven, vraag eerst even goed wat er verandert moet worden en of jullie dezelfde ideeën hebben. Je wilt tenslotte niet nog een keer een gebroken hart, dus dat neemt niemand je kwalijk. Zorg er wel voor dat wanneer jullie weer terug bij elkaar komen dat jullie vanaf nul starten.Haal geen oude slechte herinneringen weer boven water. Dit zal namelijk niet absoluut niet helpen.