Het orgasme is iets magisch en er is nog weinig onderzoek naar gedaan. Het is moeilijk om het vast te leggen en het te bestuderen. Maar de onderzoeken die er zijn, hebben goed nieuws. Orgasmes zijn namelijk heel erg goed voor je lichaam. Dit gebeurt er met je als je regelmatig orgasmes hebt.

orgasme-bad-FEMFEM

Je ontspant

Na een orgasme komt het hormoon Oxotocine vrij in je bloedstroom, dit hormoon stimuleert het gevoel van warmte en ontspanning. Ook blijkt dat tijdens het moment de amygdala, het deel van je brein dat angst en stress aanmaakt, niet tot weinig actief is. Prima manier om even te ontspannen dus.

Je hebt minder pijn

Orgasmes kunnen allerlei soorten pijn verlichten. Het blijkt dat de pijngrens van vrouwen die klaarkomen stijgt met ongeveer 75 tot 100 procent. Het kan pijn als artritis, last na een operatie of zelfs pijn tijdens een bevalling verlichten.

Je leeft langer

Uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig een orgasme hebben gezonder zijn en minder snel doodgaan. Zo was het hart gezonder van de meeste mensen die twee keer per week een klaarkwamen vergeleken met diegenen die minder dan een keer per maand een orgasme hadden. Op de gezondheid dan maar!

Je hersenen worden gestimuleerd

Tijdens een orgasme giert het bloed door je lijf en dus ook door je hersenen. Het blijkt dat er bloed naar alle delen van je hersenen wordt gestuurd. Dit zorgt ervoor dat voedingsstoffen en zuurstof naar je brein wordt gevoerd. Het is een stuk effectiever dan een kruiswoordpuzzel doen, want daarmee stimuleer je maar een deel van je hersenen terwijl een orgasme je hele brein bereikt.