We hebben de afgelopen tijd enorm genoten van de afleveringen van Love Island. En wie denkt dat het eigenlijk voornamelijk vakantie is, heeft het mis. Er zijn namelijk een aantal regels waar de Islanders zich aan moeten houden.

Love Island

In het programma Love Island, gepresenteerd door Holly Mae Brood en Viktor Verhulst, gaan singles opzoek naar hun ware liefde. Ze wonen samen, worden gefilmd door flink wat camera’s en hopen zo uiteindelijk met een nieuw maatje naar huis te vertrekken. Hoewel alles erop duidt dat het een mini vakantie is (stralend weer en een dikke villa), blijkt dit helemaal niet zo te zijn. De deelnemers moeten zich namelijk aan verschillende bizarre regels houden tijdens hun verblijf op het eiland.

regels moeten de deelnemers van Love Island
Bron: RTL

Bizarre regels

Wie dus dacht dat de deelnemers vrij spel hebben op het eiland, heeft het fout. Meedoen aan dit programma mag dan alles wat een vakantie heeft bevatten, maar voor een echte vakantie kun je toch echt beter zelf een vijf sterren resort boeken. Aan deze regels moesten de deelnemers van Love Island zich houden.

1. Maximaal 2 glazen alcohol

De hele middag wijnen bij het zwembad? Vergeet het maar! Zelfs tijdens de wilde feestjes op het eiland mogen er maximaal twee glazen alcohol gedronken worden. Misschien maar beter ook want geen alcohol drinken heeft een positief effect op je datingleven.

2. Voor 00:00 naar bed

Geen nachtelijke avonturen voor de Islanders, want ze moeten voor middernacht naar bed. Niet per se gezellig, maar je moet er wat voor over hebben om je ware liefde tegen te komen.

3. Elektronische apparaten zijn niet toegestaan

Ieder contact met de buitenwereld is verboden dus dat betekent (helaas) ook dat alle elektronische apparaten niet toegestaan zijn op het eiland. Je zal ze dus nooit zien met hun eigen telefoon of tablet. Dat wordt afkicken!

4. Er is geen internet

Er is dus één apparaat toegestaan op het eiland en dat is de telefoon waarop de groep berichtjes ontvangt. Deze telefoon heeft alleen geen internet, want dat mag niet. Ze kunnen dus ook niet stiekem Instagrammen met deze telefoon.

5. Er wordt niet gerookt

Of nou, er wordt niet gerookt in beeld. Dat betekent dat je dus niemand zal zien roken in het programma!

6. Geen onveilige avontuurtjes in bed

Uiteraard mogen de kandidaten best met elkaar tussen de lakens duiken, maar dit moet dan wel veilig gebeuren. De kandidaten zijn er overigens wel van verzekerd dat deze beelden niet gebruikt worden in het programma dus daar hoeven ze zich dan weer geen zorgen over te maken.

7. Er mag geen geweld gebruikt worden

Meer dan logisch, maar wel een hele belangrijke regel. Er mag absoluut geen geweld gebruikt worden in de villa en iedereen moet zich veilig voelen.

8. Je moet in een koppel in bed slapen

Wanneer je in een koppel zit, slaap je samen in bed. Eigenlijk is het dus ook de bedoeling dat dit zo gebeurt in de villa. Hoewel het vaak echt zo gaat, zijn er wel eens deelnemers geweest die deze regel wel overtreden hebben.