Ze zeggen altijd dat je je partner extra goed leert kennen zodra je samen op vakantie gaat. Een eerste vakantie samen is dan ook best een spannende stap. Je weet niet zo goed hoe dat gaat zijn voor jullie samen, want jullie hebben simpelweg nog nooit op deze manier met elkaar samengeleefd. Daarnaast kunnen andere omgevingen, andere culturen en andere leef- en weersomstandigheden ook zeker impact hebben op de onderlinge sfeer. Ga jij voor het eerst op reis met je lover en vind je het stiekem best spannend? Lees dan even verder.

eerst op reis met je lover
Bron: Pinterest

Voor het eerst op reis met je lover

Als je net in een relatie zit, is er voor alles een eerste keer. Zo ook jullie eerste vakantie. Waarschijnlijk kijken jullie er maandenlang naar uit, is de voorpret geweldig en zijn jullie verliefder dan ooit wanneer jullie vertrekken. Zo’n eerste reis met je lover is een geweldige stap, maar ook een beetje spannend want hoe gaat het voor jullie zijn?

De don’ts tijdens jullie eerste vakantie

Er zijn een aantal dingen die je zeker wel moet doen tijdens jullie eerste vakantie samen. Lees: genieten, genieten en nog eens genieten. Maar misschien zijn er ook een aantal dingen die je beter niet kunt doen om ervoor te zorgen dat het een groot succes wordt.

1. Te veel vasthouden aan een planning

Tijdens een vakantie met je lover wil je allesbehalve gestresst zijn. Om die reden moet je die planning ook eigenlijk gewoon met een korreltje zout nemen. Go with the flow en leef met de dag.

2. Discussies voeren over kleine dingen

Discussies maken het simpelweg gewoon niet gezelliger en negen van de tien keer zijn ze gewoon totaal onnodig. Probeer het los te laten en constant te blijven relativeren, zodat jullie uiteindelijk niet discussiëren over stomme dingen. En onthoud: soms moet je een beetje water bij de wijn doen.

3. Nee zeggen tegen nieuwe avonturen

Je blijft waarschijnlijk het liefst lekker in die comfort zone zitten, omdat de hele vakantie al spannend genoeg is. Toch kun je dat gewoon beter niet doen. Stap uit die comfort zone en durf avonturen aan te gaan die je normaal gezien het liefst uit de weg zou gaan. Je lover sleept je er toch wel doorheen.

4. Te veel inpakken

Als mannen ergens een hekel aan hebben, is het wel die véél te zware koffers van vrouwen. En dat we er dan vervolgens outfits voor vier weken in hebben zitten terwijl we maar één weekje op vakantie gaan. Dat valt gewoon niet uit te leggen, dus overdrijf niet te veel en pak gewoon in wat je nodig hebt.

5. Klagen

Niemand wordt gelukkig van een negatieve sfeer. Ook jij niet! Je hebt jezelf en je partner ermee als je constant blijft klagen over van alles en nog wat. Ook hier geldt weer go with the flow en laat het over je heen komen. Het is allemaal heus niet zo erg, want je bent op vakantie!

6. Te veel op je telefoon zitten

Die vakantie met je lover is hét moment om veel tijd te investeren in jullie relatie. Hoe ongezellig is het dan als jij alleen maar op je telefoon kijkt? Het is toch veel leuker om naar die man van je te kijken 😉

Lees ook: 6x de leukste romantische vakantiebestemmingen voor jou en je lover