Ongerepte natuur, wilde dieren, mega relaxte steden én het noorderlicht in één land. Nergens kun je het zó mooi vinden als in Canada. Kortom: de perfecte optie voor jouw volgende trip!

goedkoop-reizen-canada-femfem

Canada is misschien niet een land waar je gelijk aan denkt om eens even lekker naartoe te reizen. Toch zou je dit wel moeten overwegen, want het is een lifetime experience die je nooit, maar dan ook nooit, zult vergeten.

#1 Beste land om in te leven

Canada is voor de zesde!! keer uitgeroepen tot het beste land ter wereld om in te leven. Het heeft namelijk een van de hoogste levensstandaarden en de healthcare is boven gemiddeld goed. Cultuur is in Canada overal te vinden. Of het nu gaat om de cultuur van de oorspronkelijke bewoners, de Inuit en de First Nations, of om de eerste Europeanen die er kwamen wonen, in het multiculturele Canada is het allemaal te vinden.

#2 Wilde dieren in overvloed

Canada is the place to be als het om wilde dieren gaat. De meest bijzondere dieren kun je hier gemakkelijk spotten. Orka’s, walvissen, (ijs)beren, bizons, wolven, wapiti’s en bevers kom je hier om de haverklap tegen. De zwarte beer is de meest voorkomende beer in de natuur van Canada, die onder te verdelen is in de kodiakbeer en de grizzlybeer. Walvissen vind je zowel aan de west- als oostkust en Orka’s check je nabij Vancouver Island. Ijsberen spotten op je lijstje? Dan moet je in de ijsberenhoofdstad Churchill zijn!

#3 De ideale plek om te fietsen

Voor wie van fietsen houdt, moet zeker nog een keer naar Canada. Na 25 jaar is ie dan ein-de-lijk af: de Great Trail, oftewel het langste recreatieve pad ter wereld. De 24.000 kilometers is ten eerste auto-vrij en maakt, ten tweede, zijn weg door heel Canada. Het pad brengt je langs bijzondere plekken en steden en je ziet ook nog eens de wilde en onbewoonde kant van het land. Win-win!

#4 relaxte steden

We begrijpen dat, na al die ongerepte prachtige natuur, het ook tijd is voor wat leven in de brouwerij. En laat je dan net goed zitten in de volgende toffe steden: Vancouver staat bekend om z’n chille vibe. Edmonton voelt knus en gemoedelijk aan en de mega stad Toronto is enorm multicultureel. In elke stad geniet je van toffe clubs, leuke barretjes, mega indoor shopping malls, interessante geschiedenis en fantastische food-markten. Heerlijk om je weer even op te laden voordat je volgende activiteit op de planning staat.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Canada (@canada)

#5 Skiën én surfen

Noem een plek op de wereld waar je zowel kunt skiën áls kunt surfen. We’ll wait. Wat als we je vertellen dat het beide mogelijk is in Canada. Skiën had je misschien wel verwacht, want dat kun je hier als een ware koning. Met enkele van de beste downhill skiterreinen in de wereld, is het geen verrassing dat mensen van over de hele wereld kiezen voor een vakantie in Canada. Whistler is met kop en schouders de favoriete Canadese wintersportbestemming, maar wordt op de voet gevolgd door Lake Louise, Banff en Jasper. Ook de omgeving van Revelstoke is een populaire skibestemming. Surfen is een ander verhaal.. Het is wellicht niet in je zwembroek en met palmbomen, maar het is minstens net zo vet! Waar je dan moet zijn? Tofino is your place to be.

#6 Noorderlicht

Als je aan het Noorderlicht denkt, dan denk je aan landen zoals Lapland, Ijsland of Groenland. Maar dit prachtige natuurverschijnsel is ook zeker te bewonderen in de noordelijke afgelegen delen van Canada. Dé plekken om de lichtshow te aanschouwen zijn Whitehorse, Yellowknife en Churchill. Van velen de wens om te zien als ze naar Canada komen!

Spullen pakken, ticket boeken en gaan dus?

Canada is een land waar je niet zomaar 1, 2, 3 naar binnen kunt. Voordat je het land überhaupt mag betreden, zul je nog het een en ander moeten regelen. Ga je voor een korte periode en is de doel van je reis een vakantie, zakenreis, overstap naar een ander land of een bezoek aan familie en/of vrienden? Dan is het belangrijk dat je een eTA Canada aanvraagt. Dit is een verplichte reistoestemming die nodig is om naar Canada te vliegen.

Ben je van plan om langer dan zes maanden in het land te verblijven (wat wij volkomen snappen), of voldoe je niet aan de voorwaarden voor een eTA? Dan moet je een visum voor Canada aanvragen!

Handig om te weten is dat er een Nederlands Ambassadenetwerk is voor alle Nederlanders die willen wonen, werken, reizen en ondernemen in Canada. Just so you know! 

Toch liever in Europa blijven? Deze 5 prachtige treinreizen kun je nu maken!