Je hoeft je reislust niet op te geven nadat je een kind hebt gekregen. Het is misschien een iets grotere uitdaging, maar een goede voorbereiding is het halve werk en met deze tips wordt het zeker een stuk gemakkelijker. En wat is er nu mooier dan je kindje de wereld laten zien?

Zorg voor de juiste reisaccessoires

Investeer in spullen die jouw leven en familievakantie een stuk gemakkelijker zullen maken. Denk aan een draagzak waarin je je baby vervoert terwijl hij/zij een middagdutje doet. Neem een opvouwbare buggy mee die je in een tas doet en gewoon in de bagagevakken van het vliegtuig opbergt. Je baby’tje zal zich een stuk comfortabeler voelen in het vliegtuig in zijn eigen autostoeltje. Zo heb je meteen een fijn zitje voor op het vliegveld en ook op de bestemming kun je een kinderzitje voor in de auto goed gebruiken. Als je geen extra stoel hebt kun je ook een babyhangmatje kopen die je tussen jou en de stoel voor je spant. Shop deze spulletjes onderaan de pagina.

Koop een extra stoel

Natuurlijk is het even schrikken als je opeens een stoel moet betalen voor je kind. Maar het is het geld dubbel en dwars waard. Ook al lijkt het nu misschien niet zo, na een paar uur met een kleuter op schoot wordt het toch ietwat oncomfortabel. Ook voor je kind is het niet fijn om zo lang op je schoot te moeten zitten zonder enige beweegruimte. Het maakt de start van je vakantie en stuk leuker.

Reis zo licht mogelijk

Je hebt al genoeg aan je hoofd, dus hoe minder stukken bagage je bij je hebt, hoe beter. Probeer daarom 1 stuk ruimbagage voor de hele familie mee te nemen. Met packing cubes (shop onderaan de pagina) zorg je ervoor dat je familieleden zich aan hun bagagelimiet houden. Zorg dat je maar 1 stuk handbagage hoeft mee te slepen. Wees streng en neem alleen het hoognodige mee. Denk aan luiers, doekjes, snacks en een aantal speeltjes.

Bereid je voor op de wachttijden

Het vele wachten tijdens het reizen is waarschijnlijk nog wel het moeilijkst. Maar met wat voorbereiding kun je de verveling van je kinderen voor zijn. Zorg voor de favoriete speeltjes, een tekenboek of als het echt niet anders kan een computerspelletje. Ook snacks zijn een goede afleiding, zorg voor wat lekkere maar gezonde snacks zoals crackers of iets zoets zoals zachte fruitsnoepjes. Als dat niet werkt dan mag de suiker best tevoorschijn worden gehaald. Alles is beter dan een verveelde en chagrijnige kleuter in een wachtrij op de luchthaven.

Pas je snel aan aan de nieuwe tijdzone

Zelf heb je al snel last van een jetlag, voor je baby kan het nog lastiger zijn. Niet als je je erop voorbereidt. Verzet de bedtijd van je kleintje elke dag een klein beetje. Begin 2 weken voor je op reis gaat. Zo is de overgang van tijdzones en stuk minder. Zodra je er bent kun je je beter helemaal overgeven aan de nieuwe tijdzones. Pak de buggy en ga een stukje wandelen of ga op een terrasje in het zonnetje zitten. Zo geniet je optimaal van je vakantie en acclimatiseer je sneller.

Baby-comfortsystem-FEMFEM
Packing-cubs-FEMFEM
Pockit-stroller-FEMFEM

Hier vind je 25 goedkope AirBnB bestemmingen in Europa.