We dromen er allemaal wel van om mooie reizen te maken. Het probleem is dat wat we willen en wat we kunnen veroorloven twee hele verschillende dingen zijn. Vaak stellen we het maken van een reis nog even uit, omdat we geen tijd hebben, niemand hebben om mee op reis te gaan of simpelweg geen geld hebben. Toch zijn er veel manieren waarop je geld kunt besparen als je op reis gaat. En wij vertellen je hoe je dit kunt doen.

alleen-reizen-geld-besparen-femfem

Bespaar op vliegtickets

Je kunt al veel geld besparen op je vliegtickets. Probeer eerst de goedkoopste vliegtickets te vinden en houd daarmee rekening met de route die je aflegt. Het is belangrijk dat je een beetje flexibel blijft. Zo kost een rechtstreekse vlucht naar Hong Kong misschien wel veel meer dan wanneer je ergens een tussenstop maakt. Natuurlijk wil je er zo snel mogelijk zijn, maar als je geld wilt besparen, kun je dit toch beter even naast je neer leggen. Schrijf je ook in voor nieuwsbrieven, zodat je als eerste op de hoogte bent van kortingen.

Verblijf niet in een hotel

Het overnachten in een hotel lijkt steeds meer verleden tijd te worden. Tegenwoordig kun je namelijk veel goedkoper en even luxe terecht bij een Airbnb. Het is wel belangrijk dat je voor een plek kiest met veel reviews en een fijne gastvrouw of gastheer.

Sla je ontbijt niet over

Het ontbijt is natuurlijk de belangrijkste maaltijd van de dag. En de best betaalbare. Zorg ervoor dat je ’s ochtends al genoeg eet voordat je er de hele dag op uittrekt. Zo voorkom je dat je veel zin krijgt om te snaaien en daardoor veel tussendoortjes gaat kopen. Wanneer je in een Airbnb verblijft, kun je voor je eigen ontbijt zorgen en ook daar bespaar je geld mee.

Kies voor dagen met gratis entree

Veel musea hebben iedere maand een dag met gratis entree. Bijvoorbeeld iedere eerste zondag van de maand. Of ze bieden gratis toegang na een bepaald tijdstip. Probeer hier vooral van te profiteren, zodat je minder geld kwijt bent.

Maak gebruik van openbaar vervoer

In de meeste steden is het openbaar vervoer goed geregeld, dus is het verstandig om hier vooral gebruik van te maken. Als je het nog een beetje spannend vindt om je de weg te laten wijzen door middel van openbaar vervoer kun je dit beter alvast van tevoren goed uitzoeken. Het is ook goed om na te gaan of de stad gebruik maakt van een transport pas, waarmee je voor enkele dagen gratis of goedkoper kunt reizen.

Profiteer van kortingen

Misschien ben je wel een student of sta je ingeschreven voor een e-mail lijst: er zijn tal van manieren om te profiteren van kortingen. Het heeft namelijk geen zin om extra geld te betalen, terwijl je gewoon korting kunt krijgen.

Wissel je geld niet in

Het kan zijn dat je snel geneigd bent om van tevoren geld in te wisselen op het vliegveld. Dit is alleen verspilling van je geld en tijd. Je kunt het beste in het land zelf pas geld pinnen uit een pinautomaat, zodat je geen conversie kosten hebt. Pin het geld in de valuta van het land zelf om een gunstigere wisselkoers te krijgen.

Neem je eigen eten mee

Het eten aan boord van een vliegtuig kost best wel wat geld. Je kunt dus beter je eigen eten meenemen in plaats van bakken met geld uit te geven aan een magnetronmaaltijd. Nog lekkerder ook.

Begin met punten sparen

Als je regelmatig gaat reizen, is het goed om punten te gaan sparen. Zorg er dus voor dat je aangemeld bent bij de beloningsprogramma’s van verschillende luchtvaartmaatschappijen. Ook kun je eraan denken om een vliegmaatschappij creditcard aan te schaffen, maar alleen als je financiën dit toestaan. Vaak krijg je hiermee op z’n minst een gratis retourvlucht met je bonuspunten. En dat is zeker niet verkeerd.

Lees hier waarom alleen op reis gaan je geld zeker waard is.