De Twilight-reeks voelt als gisteren, maar is inmiddels toch heel wat jaartjes geleden. We kunnen het eigenlijk wel een klassieker noemen en het is dan ook geen enkel probleem om deze films iedere keer weer opnieuw te kijken. Hoewel de hopeloze romantische love story tussen Bella en Jacob voor velen de winnende is, kiest ze uiteindelijk toch voor haar Edward. Dat bracht, hoe kan het dan ook, al snel een onmogelijke baby: Renesmee. Ze was nog een kindje, maar is nu inmiddels volwassen. We zochten uit hoe het nu met Renesmee uit de Twilightfilms gaat.

Het verhaal van Renesmee

De actrice, Mackenzie Foy, die de rol van Renesmee vertolkte in de laatste films van Twilight was destijds een jaar of 10. Ze speelde de prachtige dochter van Bella Swan en Edward Cullen. Het was nogal een verrassing, omdat niemand wist dat het mogelijk was om kinderen te krijgen als vampier. Hoewel de zwangerschap in de films Bella bijna fataal werd, liep het toch goed af. Bella werd op het laatste nippertje gered door het vampierengif van Edward en overleefde de zware bevalling.

Hoewel normale baby’s er jaren over doen om te groeien tot volwassenen, gold dat niet voor baby Renesmee. Voor we het wisten, was ze gegroeid tot een kindje van een jaar of 10. Een strijd tussen de Cullens en de Volturi moest uitmaken of de kleine Renesmee überhaupt wel mocht blijven leven. Kindervampieren zijn namelijk al eeuwen lang verboden, omdat ze onvoorspelbaar en gevaarlijk zijn. Uiteindelijk blijkt Renesmee onschuldig te kunnen opgroeien en mag ze blijven leven.

Hoe ziet Renesmee uit de Twilightfilms er nu uit

Maar goed, even terug naar de realiteit. In onze wereld kennen we geen vampieren en weerwolven én hebben we (gelukkig) dit soort problemen niet. Ook groeien kinderen in normaal tempo op. Dat betekent dat onze Renesmee inmiddels opgegroeid is tot een 21-jarige vrouw. En wat voor één. Deze knappe dame heeft naast haar acteerklusjes ook het modellenwerk opgepakt en dat verbaast ons niets.

Lees ook: Wow! Zo zou Twilight eruit zien zonder die blauwe filter