We slapen ongeveer een derde van ons leven. Tel hier de uren bij op dat je in bed tv ligt te kijken, te ontbijten of andere spannende dingen aan het doen bent en je snapt dat een goed matras essentieel is! Met een goede nachtrust voel je je niet alleen fitter maar zie je er ook beter uit én ben je beter gehumeurd. Toch stellen we de aankoop van een nieuw matras vaak uit omdat we een matras kopen frustrerend vinden. Door de oneindigheid aan keuzes, te drukke meubelboulevards, hoge prijzen en verkopers die in termen spreken die je nooit eerder hebt gehoord lijkt het soms wel alsof het ons onmogelijk wordt gemaakt om een goed en betaalbaar matras te vinden. Daarom waren wij enthousiast toen we op een hele brakke zondag kennismaakten met matrassenmerk Matt Sleeps in hun eigen Hangover Bar: een tof ingerichte ruimte met allemaal bedden waar je op je wenken bedient wordt als je een kater hebt! Heel chill dus. Toen bleek meteen dat Matt Sleeps alles anders doet dan de anderen in de matrassenindustrie!

vriend-femfem

Matt Sleeps: online bestellen en 100 dagen gratis proberen

Na het bezoeken van de Hangover Bar zijn wij Matt gaan volgen en werd het me steeds duidelijker dat zij van het kopen van een matras, in tegenstelling tot de rest van de matrassenindustrie, wel een feestje maken: zowel in hun concept als in de communicatie. Zo hebben ze geen groot assortiment: je kunt er slechts één matras kopen, welke je 100 dagen kosteloos in je eigen bed kunt uitproberen! Bevalt het niet, dan komen ze Matt gewoon weer ophalen. Zo kun je zelf ervaren hoe comfortabel het matras ligt zonder vervelende verkooppraatjes en zo voorkom je het maken van een verkeerde of overhaaste keuze. Daarnaast zijn er allemaal leuke evenementen waar je het matras kunt proberen. Zoals tijdens de Hangover Bar dus, maar ook organiseerden ze een ‘matrassenborrel’ en ‘Bed Dates’.

vriend-matras-femfemKwaliteit voor een goede prijs

Er is bij Matt dus maar keuze uit één matras, dit is het resultaat van 15 maanden onderzoek waarbij er is gezocht naar ‘het perfecte matras voor iedereen’. Er worden materialen gebruikt van de hoogste kwaliteit. Deze kwaliteit wordt ook ondersteunt door onafhankelijk onderzoek want in januari 2017 is Matt Sleeps door de Consumentenbond dan ook beoordeeld als ‘het beste online matras’. Daarnaast scoorden de matrassen van Matt een 9,2 op het gebied van duurzaamheid. Goed voor jou en goed voor de wereld dus: winning. Het matras bestaat namelijk uit een combinatie van kwalitatief latex, traagschuim en koudschuim. Hierdoor is het geen hard matras, maar ook geen zacht matras en daarmee is het een toegankelijk matras voor iedereen. Bovendien krijg je het matras dezelfde werkdag nog thuisbezorgd wanneer je voor 13:00 besteld. Wel zo makkelijk.

matras-vriend-femfem

Wij hebben het uitgetest

Natuurlijk wilden wij na deze kennismaking met Matt het matras ook zelf testen. Het is altijd leuk om wat nieuws uit te proberen in je slaapkamer en bij Matt ben je in een paar stappen klaar. Je kunt bij Matt heel makkelijk de juiste maten selecteren. Ze hebben de verschillende maten grappige namen gegeven. Wij twijfelden tussen Double Trouble en Mr. Big, maar kozen uiteindelijk voor Mr. Big+. Met een lengte van twee meter tien is dit matras perfect voor onze lange benen. Het werd ons gemakkelijk gemaakt toen ons matras dezelfde dag nog werd bezorgd. Matt wordt bezorgd in een smalle doos en is daarom is ideaal voor smalle trappengangen, zoals in ons huis in Amsterdam. Het uitpakken voelt echt als een cadeautje, want je rolt ‘m in één keer uit en je wordt verblijd met een leuke giftbox met daarin verschillende slaap-items zoals een slaapmasker en slaapthee. Mijn vriend en ik sprongen op Matt en onze verwachtingen werden bevestigd. De bovenkant voelt fluweelzacht aan en in je rug voelt het zacht, maar stevig genoeg. ‘I got your back’ staat op de doos. Nou, dat geloven we. Door de anti-sliplaag blijft Matt zelfs stevig in ons verstelbare bed liggen in en we lagen dan ook verassend vroeg in bed. Inmiddels een week later wil ik me geen nacht meer voorstellen zonder vriendlief én onze nieuwe vriend Matt.

 

 

Check hier ook de Emma Matras review versus Matt Sleeps.