Waar menig starter wegdroomt bij een stijlvol loft, een luxe woning of woonboerderij is de realiteit doorgaans toch nét even wat anders. Vele starters zullen op zoek gaan naar een rijtjeswoning. Een standaard inrichting, niet al te bijzonder, maar perfect om te settelen.

rijtjeshuis FEM FEM

Een halletje bij binnenkomst, open keuken met aansluitende woonkamer, slaapkamers boven en een praktische zolder – zo ziet menig rijtjeshuis in Nederland eruit. Door de oplevende woningmarkt blijft dit type woning bijzonder populair onder de gemiddelde woningzoeker. Toch kan er aan een dergelijke rijtjeswoning weinig veranderd worden door te klussen. Een nieuwe vloer in het halletje, likje verf aan de muren na het gebruik van een polijstmachine en hooguit een nieuwe keuken zullen de standaard ingrijpingen zijn. Tot nu. Huizenzoeksite Funda wil de huidige, vastgeroeste woningbouw in Nederland doorbreken en komt met een uniek ontwerp van dit ‘standaard’ rijtjeshuis. En het resultaat is verbluffend.

Screen Shot 2018-04-14 at 21.13.49

Data

Op basis van de resultaten van de  maandelijkse 36 miljoen bezoeken op Funda blijkt dat er een groot verschil zit tussen het droomhuis van de gemiddelde fundabezoekers en het huis wat de bezoeker uiteindelijk koopt. Logisch – men zoekt naar een kasteel, dat veelal te hoog gegrepen is en eindigt met een rijtjeshuis van ca. 200.000 euro.

Het nieuwe rijtjeshuis

Het ‘nieuwe’ rijtjeshuis is ontworpen door architecten Jeroen Atteveld (Heren 5) en Dingeman Deijs. En de architecten lapten alle ‘regels’ waaraan de standaard rijtjeswoning in Nederland aan ‘hoort’ te voldoen aan hun laars. De basis is intact gebleven, maar verder is letterlijk alles anders. We zien een gigantische open ruimte, grote hoeveelheid licht en indrukwekkende zolder. De nadruk is gelegd op de ruimte. Hierdoor zijn de slaapkamers verkleind naar ‘bedstee’s’ en heeft de woonkamer een metershoog plafond.

rijtjeshuis 2 FEM FEM rijtjeshuis 3 FEM FEM rijtjeshuis 4 FEM FEM rijtjeshuis 5 FEM FEM

Lees ook: de mooiste badkuipen als eyecatcher in je badkamer.