Acteur Ryan Grantham – die in het vierde seizoen van Riverdale speelde – is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Wij vertellen je waarom.

Bron: Riverdale/Netflix

Moord

De 24-jarige Ryan Grantham is gisteren veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De Riverdale-acteur zou zijn moeder Barbara Waite in haar hoofd hebben geschoten terwijl ze thuis piano speelde. Na het plegen van de misdaad heeft hij destijds een video van zichzelf opgenomen, waarin hij de moord bekent en het lijk van zijn moeder filmt. What the…

De volgende dag zou hij onderweg zijn om de premier van Canada iets aan te doen, maar uiteindelijk besloot hij toch terug te keren. De jonge acteur besloot uiteindelijk om naar de politie te stappen om zijn bizarre actie te bekennen. Over veertien jaar heeft Ryan Grantham de mogelijkheid van voorwaardelijke vrijlating.

Ryan

De naam van de acteur doet misschien niet onmiddellijk een belletje rinkelen, maar toch was Ryan in meer dan 30 films en series te zien. Zo speelde hij het personage Jeffrey Augustine in het vierde seizoen van Riverdale en vertolkte hij een rolletje in de film Diary of a Wimpy KidDe jonge acteur kan je ook herkennen van Becoming Redwood, iZombie en The Imaginarium of Doctor Parnassus.

Bron: Riverdale/Netflix

Jeffrey Augustine

Ryan heeft in de serie Riverdale de rol van Jeffrey Augustine gespeeld. Jeffrey was in de serie verantwoordelijk voor de dood van Fred Andrews (gespeeld door Luke Perry die inmiddels is overleden) nadat hij hem met de vrachtwagen van zijn vader had aangereden terwijl Fred langs de kant van de weg stond om een gestrande vrouw te helpen. Lekker dan, in de serie was het al een freak. Creepy!