Er is bijna geen land zo veelzijdig als Amerika. Binnen een paar uur rijden ga je zo van een besneeuwde bergtop naar het woestijn. Heb jij plannen om binnenkort richting de westkust van Amerika te gaan dan raden we het absoluut aan om een roadtrip te maken. Omdat er zo ontiegelijk veel mooie plekken zijn om te bezichtigen hebben onze broers bij MAN MAN een route voor jullie uitgestippeld om zo veel mogelijk te kunnen zien en ervaren.

Las Vegas

Begin je reis in Las Vegas. Het is sinds kort zelfs mogelijk om een directe vlucht hiervoor te boeken. Het is de hemel wat betreft casino’s en door vele gezien als een soort Disneyland voor volwassen mensen. Er is hier 24/7 wel iets te doen waardoor je je hier nooit verveelt.

roadtrip amerika las vegas FEM FEM

Na alle hectiek en bruis van Las Vegas vertrek je richting The Narrows. Dit is ongeveer zo’n 3 uur rijden en zit in het Zion National Park in Utah en hier ervaar je de natste hike van je leven. The Narrows sluiten aan op een wandelroute genaamd Riverside Walk die op zichzelf bijna vier kilometer is. Het is niet de makkelijkste hike, maar absoluut de moeite waard.

Grand Canyon

Als je dan toch in de buurt van het Zion National Park bent, dan is The National Park Grand Canyon slechts 4 uur rijden. Het rode gesteente van The Grand Canyon is een absolute must aan de westkust waar je de mooiste zonsopkomst en zonsondergang ervaart.

roadtrip amerika grand canyon FEM FEM

Death Valley

Op 4 uur afstand van The Grand Canyon zit Death Valley. Dit is een woestijnachtige dal in Californië. Death Valley is ’s zomers een van de heetste plaatsen ter wereld en absoluut populair bij natuurliefhebber met prachtige zandduinen, uitzonderlijk mooie rotsformaties, schitterende woestijnlandschappen en kraters.

roadtrip amerika death valley FEM FEM

Lake Tahoe

Voor wat meer groen raden we jullie aan om richting Lake Tahoe te reizen. Lake Tahoe is het grootste meer in Noord-Amerika en het is de ideale plek om te zwemmen, kayaken en moutainbiken.

roadtrip amerika lake tahoe FEM FEM

Binnen 3 uur rijden verlaat je de natuur voor de stad. San Francisco to be more exact. Onderweg daar naartoe rijd je ook door Sacramento, de hoofdstad van Californië.

San Francisco

San Francisco biedt veel verschillende kanten en je zult ongetwijfeld gecharmeerd zijn. Ga lekker eten in Chinatown, huur een fiets en fiets over de Golden Gate Bridge én vergeet ook niet een rit te maken in de oude kabeltram. Er is hier zo ontzettend veel te zien en beleven dat we jullie aanraden om hier ook een aantal dagen te overnachten voordat je richting nóg een fantastische bestemming vertrekt, namelijk: Big Sur.

roadtrip amerika san francisco FEM FEM

Big Sur

Één van de mooiste routes ter wereld is de route richting Big Sur met een ruige kustlijn. Je komt hier de mooiste stranden tegen en ook de Julia Pfeiffer Bruns State Park is aan te raden. Je vindt hier onder meer de enige watervallen aan de Californische kust. Wat ons betreft een mooie plek om je roadtrip af te sluiten.

roadtrip amerika big sur FEM FEM

Een huurauto die niet kan ontbreken tijdens een roadtrip Amerika

Diverse roadtrip-routes kun je gemakkelijk afleggen door zelf een auto te huren. Hiermee ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer en heb je alle vrijheid. Aangezien de westkust van Amerika behoorlijk veel must-visit plekken heeft is het natuurlijk wel de bedoeling dat je deze allemaal een bezoekje kunt brengen. Met een eigen auto wordt dit allemaal een stukje makkelijker en bovendien comfortabeler. Je kunt gemakkelijk een auto huren in Amerika bij Sunny Cars.