The Titanic, toch wel een écht filmklassieker. Wij werden op slag verliefd bij het zien van de jonge Leonardo DiCaprio, want wat een hottie was dat. Het had er allemaal toch heel anders uit kunnen zien, want schijnbaar had nog een acteur de rol op het oog…

@titanic
@titanic

De rol van Jack gaat naar…

Na al die jaren vraagt Matthew McConaughey het zich nog steeds af; Hoe is het mogelijk dat hij na een ijzersterke screentest tóch, ten gunste van Leonardo DiCaprio, naast de rol van Jack Dawson greep in James Camerons wereldwijd financiële klapper Titanic?

In een interview geeft McConaughey toe dat toentertijd de auditie zó goed ging dat hij er heilig van overtuigd was dat hij de rol te pakken had: “Ik ging lezen met Kate {Winslet, red.] en toen we buiten kwamen, zei ze ‘Dat ging echt geweldig’. We knuffelden een soort van en ik dacht echt dat ik het zou worden. Het kon niet misgaan… En dat gebeurde dus wel”.

Nonchalante houding

Helaas was DiCaprio niet geïnteresseerd in het maken van avontuurlijke romantiek met een groot budget en de acteur deed dus ook totaal geen moeite om een goede auditie af te leveren. Waarom Cameron dan uiteindelijk voor hem besloot te kiezen, zal wel altijd een raadsel blijven. Toch bleek het een van de beste beslissingen, want Leo heeft de rol fenomenaal neergezet.

Naar eigen zeggen “kwam er gedurende een fractie van een seconde een lichtstraal uit de hemel die de set verlichtte”. En uiteindelijk werd het één van de meest populaire personages uit DiCaprio’s carrière!

Lees ook: Deze Griekse bungalows op het water geven je échte Maledives vibes!