Nog even, en dan is het Valentijnsdag. Hoe leuk is het om samen met je vriendje de wereld te ontdekken? Je zou het misschien niet denken, maar Europa kent ontzettend veel romantische bestemmingen. Het blijft lastig om je ideale reis bestemming te vinden, maar met deze 5 romantische bestemmingen ga jij je leukste reis beleven.

1. Santorini

Azuurblauwe zeeën en wit met blauwe huisjes. Santorini heeft het allemaal. De combinatie van lekker eten en het geweldige weer zorgt voor een romantische sfeer. Santorini heeft een typische Griekse uitstraling met kleine straatjes, witte huisjes en kerkjes. ’s Avonds is het erg leuk wandelen door de talloze smalle straatjes en doolhof van romantische steegjes, waar dan vele lichtjes branden. Het stadje ligt heel hoog, waardoor je een goed uitzicht hebt op de vulkaankrater. Ook is het erg leuk om naar Fira te gaan waar zich een romantische trouwkapel met uitzicht op zee bevindt.

White architecture and famous little churches with blue domes

Foto: Aetherial via Istock 

2. Praag

Praag is al vaker verkozen tot een van de meest romantische steden ter wereld. Gevuld met bruggen, torens en smalle straten die voor een romantische sfeer zorgen. Wat dacht je van een boottochtje op de Moldau? Of ga naar de ijsbar, waar je een lightshow kunt bekijken. Erg leuk voor met je lover.

Panoramic view of the Old Town Square in Prague, Czech Republic

Foto: Alxpin via Istock

3. Venetië

Rondvaren op een gondel, wandelen over het Piazza San Marco en genieten van een etentje met uitzicht op de grachten. Venetië heeft alles om jouw vakantie een romantisch tintje te geven. Doordat er geen auto’s rijden, is het centrum ontzettend gezellig en knus. En wanneer je buiten het hoogseizoen gaat, zal het nog meevallen met het aantal toeristen.

Venetië

Foto: SvetlanaSF via Istock

4. Parijs

Parijs kan natuurlijk niet in het lijstje ontbreken. In de 19e eeuw is het uitgeroepen tot de ‘stad van de liefde’. Door de oude gebouwen, kleine straatjes en knusse pleintjes brengt het een romantische sfeer met zicht mee. Een heerlijke plek dus om samen met je vriendje te zijn. Ook zijn er veel verschillende romantische restaurantjes waar je heerlijk kunt eten en van elkaar kunt genieten.

parijs

Foto: Espiegle via Istock 

5. Giant’s Causeway- Noord – Ierland

Dit is misschien niet een bestemming waar je meteen aan zou denken, maar niets is minder waar. De Giant’s Causeway staat bekend om hun prachtige uitzicht over de rotsen. Luister samen met je geliefde naar het geluid van de meeuwen en geniet van het betoverende uitzicht.

Giant's Causeway

Foto: Aitormmfoto via Istock 

Benieuwd hoe je toch wat van de wereld kan zien terwijl je blut bent? Op deze manier reis jij super goedkoop de wereld rond.