Zijn jij en je lover bijna zo-veel-jaar-samen? Dat is een goed excuus om iets leuks te doen. Het maakt niet uit hoeveel jubileums jullie nu hebben meegemaakt, het is goed voor jullie relatie om er even tussenuit te gaan om jullie liefde te celebraten. Wij hebben tien ideeën voor je op een rijtje gezet.

Date ideeën jubileum anniversary
Bron: Pinterest

1. Ga naar de plek waar je elkaar voor het eerst ontmoet hebt

Dit is niet iets om élk jaar te doen, want dat is dan ook niet meer speciaal. Maar het is leuk om één keer in de zoveel tijd terug te keren naar de plek waar jullie elkaar ontmoet hebben, de eerste date hebben gehad of de eerste zoen is geweest.

2. Weekendje ertussen uit

Het is niet altijd even makkelijk om er met z’n tweeën tussenuit te gaan. Jullie studie, werk of misschien zelfs kinderen zitten stiekem in de weg waardoor jullie moeilijk met z’n tweeën er tussen uit kunnen. Don’t play stupid en pak het moment om weg te gaan. Het is nu of pas het jaar erop.

3. Boek één nachtje

Is er geen geld voor een heel weekendje of kunnen jullie je dat niet veroorloven? Geen probleem, want één nachtje weg is stukken goedkoper én misschien wel sexyer. Je gaat er om een reden heen: de nacht van je leven. En zo’n hotelovernachting kost helemaal niet zo heel veel.

4. Bezoek samen een concert

Zijn jij en je partner fan van een artiest? Regel dan kaartjes en ga er samen heen. Je zult zien dat je vaak weken of maanden later nog herinneringen kunt delen aan dit mooie moment samen.

5. Plan een fotoshoot

Hebben jullie amper écht mooie foto’s met elkaar of is het even geleden dat jullie zo’n shoot hebben gehad? Plan dan een nieuwe shoot. Je kan het zo gek maken als jullie willen. Van romantische foto’s in het bos naar een private sexy shoot. Zoals dit:

6. Haal het kind in jullie naar boven

Breng de glans in jullie ogen terug en jullie kinderlijke geschreeuw terwijl je elkaar vasthoudt in het reuzenrad. Vier jullie liefde in een pretpark en geniet van de spanning en angst in de verschillende attracties. Een relatie kan je uiteindelijk vergelijken met een rollercoaster, vind je niet? Bonus: als jij je lover nog niet eerder als een angstig kind hebt horen schreeuwen, is dit wellicht je kans.

7. Maak het sexy

Misschien zat je te denken aan een standaard etentje uit, maar waarom niet thuis? Ga samen lekker koken, dek de tafel, steek wat kaarsjes aan en zet een mooi achtergrondmuziekje aan. Speel na het eten Monopoly. Monopoly? Ja. Alleen dan met een twist. Bij elk kaartje die je moet trekken moet je een opdracht verzinnen.

8. Dagje wellness

Ontspan met massages, gezichtsbehandelingen, saunasessies en nog veel meer. Het is maar hoe erg jullie willen ontspannen. Houd het simpel met één massage of ga tot het uiterste met een volledige dag ontspanning. Je moet er alleen niet vanuit gaan dat je date met een wild avontuurtje eindigt. Na zo’n dag ben je kapot.

9. Luchtballon

Neunundneunzig Luftballons… ja! Even serieus, er is niks romantischer en stiekem ook enger dan een luchtballon. Je betaalt er hoop geld voor, maar dan heb je ook wat. Iets wat iedereen wel eens heeft moeten ervaren. Niks is mooier dan zo iets mee te maken je lover. Let op: doe dit niet als je hoogtevrees hebt, het laatste wat je wil is dat zo’n romantische vlucht een kots ritje wordt.

10. Teener-date

Hang de teener uit. Misschien kregen jullie al in die periode, hoe leuk is het dan om weer terug in de tijd te gaan. Ga lekker naar Amsterdam, ga naar een cheap-ass restaurant die jullie destijds alleen maar konden betalen, hang op de straten, loop langs de Wallen, steek een toeter op én ga he-le-maal los. Klinkt als muziek in de oren of niet? Even een avondje met z’n tweeën en vergeten dat jullie volwassen zijn.