Er gaat niets boven een flinke portie bankhangen met je partner. Toch is het ook leuk om er af en toe eens op uit te gaan. Trek een fancy outfit aan, reserveer een tafeltje bij een goed restaurant, et voila: een romantische date night is geregeld. Heb je geen idee aan welk restaurant je een bezoekje moet brengen? Wij zetten onze drie favoriete (en mega romantische) restaurantjes op een rij.

romantische restaurants amsterdam
Bron: @negin_mirsalehi

1. Jansz.

Middenin de 9 Straatjes in Amsterdam vind je restaurant Jansz. Dit prachtige restaurant heeft een stunning uitzicht op de Keizersgracht en hoort bij het prachtige Pullitzer hotel. Dankzij de marmeren tafels, mosgroene velvet banken en houten panelen is dit restaurant an sich al Instagram-waardig. En dan hebben we het nog niet eens over de kaart gehad. Onlangs lanceerde Jansz. een nieuwe menu met onder andere makreel met fregola, komkommer en avocado, aubergine met hummus en granaatappel en lam met salsa verde, asperges en tomaat. Geloof ons: alles is lekker.

2. Café Caron

Parijs is de stad van de liefde, dus die Fransen weten wel hoe ze met l’amour om moeten gaan. Het Franse restaurant Café Caron is hierom de perfecte plek voor een romantische date night. Het restaurant ligt in het hart van Amsterdam en heeft een ontspannen sfeer. Je vindt hier een ruim menu met veel keuze uit traditionele Franse gerechten. Niet alleen het eten is heerlijk maar je kunt er ook vragen om de speciale wijnkaart, waar je kunt kiezen uit de beste wijnen, passend bij je gerecht. Hoe romantisch is dat?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Café Caron (@cafecaron)

3. Volare

Als je het ons vraagt staat een Italiaans restaurant gelijk aan romantiek. Pizza, huisgemaakte pasta, vers brood met olijfolie en heerlijke wijnen: dit zijn de perfecte ingrediënten voor een romantische date night. Bij Volare, een trattoria in Amsterdam-West, geniet je van een heerlijke antipasta, pizza of pasta met een goede fles wijn. Met de gezellige aankleding en Italiaanse obers waan je je heel even in Italië. Tip: vergeet niet de huisgemaakte limoncello te bestellen.