Een goed begin is het halve werk, zo luidt een bekend gezegde. Voor het ontbijt is dit eigenlijk niet anders. Het is de belangrijkste maaltijd van de dag en het voorziet je van genoeg energie. Topmodel Romee Strijd houdt van ontbijten en slaat deze maaltijd dus ook zeker niet over. Sterker nog: ze kijkt er al naar uit als ze naar bed gaat. Benieuwd wat ze dan eet elke ochtend? Wij delen het met je;

romee-strijd-1

Goede start van de dag

Eten als een topmodel vergt een ijzersterk discipline. Tenminste, zo dachten we nog weleens onterecht. Ook modellen willen net als wij een voedzame en gezonde maaltijd nuttigen waar we even vol van zitten. En het liefst een ontbijtje dat erg smakelijk is. Heb jij nog wat ontbijtinspiratie nodig? Romee geeft het je.

Detox shot

De blondine begint elke ochtend rond 8 uur met een groot glas water met het sap van een halve citroen. “Het heeft veel vitamine C en het is erg verfrissend in de ochtend”, vertelt ze. “Ik heb ook het gevoel dat het heel goed is voor je spijsvertering en het helpt me om de rest van de dag gezond te eten”, aldus het model in haar vlog op haar eigen YouTubekanaal.

romee-strijd

Sweetness

Met het glas water houdt het niet op, maak je geen zorgen. Wel wil Romee even rustig aandoen voordat ze haar ontbijt eet. Zo kan het citroenwater even zijn werk doen. Op het ontbijtmenu staat havermoutpap met banaan en toppings. Hiervoor kookt ze 40 gram havermout met water en dit roert ze met een halve geprakte banaan. “Ik hou van havermout, want het is rijk aan vezels en het houdt me lang vol.” Om het geheel af te maken voegt ze gojibessen, pompoenzaden, chiazaden, blauwe bessen, kaneel en pindakaas toe. Sounds delish, als je het aan ons vraagt.

Naast dat het een gezond ontbijtje is, raak je er ook redelijk snel vol van. Zo zorg je dat je de komende uren gecoverd bent en niet tussendoor gaat snacken. 

Romee-Strijd-1

Nu denk je vast bij jezelf? Verrek, ik heb me nu toch een partij zin in een havermout ontbijtje. Hadden we al op gerekend en we hebben er drie voor je klaargezet!