Laten we even eerlijk zijn: wie scrolt er nou niet op Funda om de verveling tegen te gaan? We komen dan de allermooiste tot de meest bizarre huizen tegen, maar van eentje schrokken we wel héél erg. Op Funda kwamen we namelijk een bizar duur huis tegen, maar wat je er voor terugkrijgt, valt erg tegen. Spoiler: het is een studentenhuis.

Utrecht Funda studentenhuis rommelig heftig
Bron: Funda

Een prachtig huis, maar….

Begrijp ons niet verkeerd, het huis is écht prachtig. En ook nog eens best wel groot. Het pand bestaat namelijk uit een benedenwoning (begane grond) met afzonderlijke bovenwoning over 2 woonlagen, een berging én een kelder. In totaal zijn er 9 kamers, waarvan 2 keukens, 2 badkamers en 3 toiletten. Het heeft in totaal een oppervlakte van 207 vierkante meter. Genoeg plek om met een groot gezin of een paar studenten te wonen dus.

Verder is het huis op 5 minuten loopafstand van Utrecht Centraal station en de bruisende binnenstad. Wat ook op loopafstand is, zijn de horecatentjes en leuke winkeltjes. Ideaal, denk je dan. Enne, ook zeker redelijk voor de prijs.

Smerige keuken

Maar zo mooi lijkt het helemaal niet te zijn. Wanneer je door de eerste paar foto’s kijkt, valt het allemaal nog mee… totdat je bij de negende foto komt. Je schrikt je rot, want de negende slide is een foto van een hele smerige, maar ook rommelige keuken. De keuken staat ook gewoon op breken, als we het half opgehangen kastje mogen geloven. In de andere foto’s wordt het alleen maar erger. Je kunt zien dat de muren helemaal niet af zijn, de vloer alles behalve schoon is en dat er allerlei dingen liggen en staan die helemaal niet op die plek horen.

Tuurlijk, je moet ook niet al te veel verwachten van een studentenhuis, maar dit is wel écht heftig. Goede foto’s in je Funda-advertentie zijn uiteindelijk wel heel erg belangrijk. En als we makelaars mogen geloven, moet je hiervoor wel het één en ander doen. Een opgeruimde ruimte is belangrijk en zo veel mogelijk persoonlijke spullen moeten uit het zicht. Maar het lijkt er op dat deze bewoners daar erg laks in zijn geweest.

Utrecht Funda studentenhuis rommelig heftig
Bron: Funda
Utrecht Funda studentenhuis rommelig heftig
Bron: Funda

Maandverband aan de deur en een gigantisch gat

Er is op de muren geschreven, de wc zit overvol met stickers en de muren zijn voorzien van een hoop gaten. En over gaten gesproken, in één van de deuren zit er een gigantisch groot gat. Of nou ja, er mist gewoon een heel deel van de deur. En over deuren gesproken (écht een studentending), één van de bewoners heeft een maandverband op de deur geplakt. Geen zorgen, het maandverbandje is zo te zien niet gebruikt.

Utrecht Funda studentenhuis rommelig heftig
Bron: Funda

Moet je nagaan dat de prijs van dit pand €825.000 is. En ja, hier hebben écht mensen in gewoond én ja, het pand is al verkocht. Want hoewel het heel slecht onderhouden is, is het pand wel prachtig en kan dit wel een heel leuk project zijn. Moet je wel poen hebben, want hier moet héél veel geld ingestoken worden.