Rotterdam kent al vele hotspots, leuke lunchplekjes, maar deze nieuwe manier van dineren is toch wel erg speciaal. Rotterdam krijgt namelijk, met behulp van 237 investeerders, een culinair diner in een authentieke Düwang tram uit 1969. Deze oude tram wordt volledig omgetoverd tot een plek waar je kunt dineren, terwijl je langs de hotspots van Rotterdam rijdt.

Rottertram fem fem dineren in een authentiek rijdende tram

Een droom wordt werkelijkheid

Gasten van de RotterTram kunnen genieten van een viergangendiner met drankarrangement van meesterkok Ad Janssen, die al bij vele luxe restaurants de sterren van de hemel kookt. De culinair rijdende tram is opgezet door Suzanne Kregt die zelf jarenlang als marketing adviseur voor de RET(Rotterdamse Elektrische Tram) heeft gewerkt. Kregt wil door middel van de RotterTram haar Rotterdamse trots met zoveel mogelijk mensen op een unieke manier delen. Binnen acht weken heeft Kregt het voor elkaar gekregen om €241.595 op te halen met een crowdfundingactie om van deze droom werkelijkheid te maken.

“De tram en de route vertellen het respect voor het verleden, het verhaal van de toekomst.”

Een uniek ritje door de havenstad

De RotterTram maakt niet zomaar een ritje door de havenstad. Je begint je reis namelijk op de Willemskade, ter hoogte van de watertaxi en de Spido. Vanaf hier kun je 2,5 uur lang genieten van vele culinaire gerechten van Ad Janssen en van de prachtige stad. Je rijdt tijdens het diner langs vele bekende hotspots in Rotterdam: de Markthal, de Kubuswoningen, je rijdt over de Erasmusbrug, langs het stadion van Feyenoord, de Euromast, de wijk Delfshaven en langs Centraal Station. Gedurende de rit kom je ook meer te weten over Rotterdam. “De tram en de route vertellen het respect voor het verleden, het verhaal van de toekomst”, vertelt Kregt.

Eind maart de eerste rit

Eind maart van dit jaar kun je de eerste culinaire rit maken met de RotterTram. De RotterTram krijgt drie verschillende “bakken”, in de eerste bak is er plaats voor 22 gasten, in het midden wordt de keuken gebouwd en in de laatste bak is er opnieuw plaats voor 22 gasten en een toilet. De tram begint met vijf dinerritten per week. Het plan is om te starten met een diner, maar in de toekomst ook ontbijt, lunch of een high tea aan te bieden. Je kunt twee of vier persoonstafels reserveren, de halve tram of de gehele tram. Naast het particuliere gebruik, kun je de RotterTram ook boeken voor feesten en partijen.

Lees ook:

Stedentrip in eigen land: 24 uur in Rotterdam