Ja je leest het goed, een roze strand in Europa! Je hoeft vanaf nu niet meer uren in het vliegtuig te zitten voor prachtige stranden en een azuurblauwe zee. Binnen ongeveer 2 uur ben je al bij een van de mooiste stranden ter wereld, het roze paradijs.

rossaa

Bijzonder natuurverschijnsel

Heerlijk eten, altijd aardige mensen, authentieke stadjes en dus ook een roze strand! Dit is alles wat je wilt op vakantie en dit is mogelijk in Italië. Dit bijzondere natuurverschijnsel wordt door vele toeristen ‘The Pink Beach’ genoemd, maar de officiële naam is Spiaggia Rosa. Dit strand is te vinden op een eiland van de La Maddalena-archipel in Het Nationale Park voor de kust van het Italiaanse eiland Sardinië.

Hoe kan dit?

Ik hoor je al denken: ‘Een roze strand, hoe is dat mogelijk?’. Dit komt door de duizenden stukjes gebroken koraal, kalksteen en schelpen. Het is zo mooi dat het wel nep lijkt hoor je de mensen zeggen die er zijn geweest, zo mooi dat veel toeristen een potje zand meenamen naar huis. Dit is natuurlijk niet toegestaan, maar het werd stiekem gedaan en zo goed dat niemand het door had. Helaas is er nu zoveel van het zand meegenomen dat niemand meer op het eiland mag komen. Gedurende de zomers mogen toeristen Budelli, het eiland waarop het roze strand ligt, wel bezoeken zolang ze maar geen voet zetten op Spiaggia Rosa. Gelukkig zijn er wel boottochten waarbij je het eiland en vooral het roze zand kunt zien.

Kun jij ook niet genoeg krijgen van de kleur roze? Er is nu ook roze chocolade en dit wil je proeven!