We hebben allemaal wel eens periodes waarin je haar het even laat afweten. Wat je ’s ochtend ook voor fratsen uithaalt in de badkamer: je haar werkt niet mee! Futloos, zonder volume, sluik of dof. Zomaar een paar struggles waar we allemaal wel eens mee te dealen hebben. Toch lijkt er een oplossing te zijn en die is gemakkelijker dan je in eerste instantie zou denken. Met rozemarijn heb je binnen no-time weer ontzettend sterk haar.

Instagram: @sarasampaio
Instagram: @sarasampaio

Slap haar

Het overkomt ons allemaal wel eens! Je stapt ’s ochtend je bed uit, loopt de badkamer in en weet bij de eerste blik in de spiegel al hoe laat het is. Je haar werkt niet mee! Waarschijnlijk to-taal geen volume te vinden, dof van kleur en het hangt sluik langs je hoofd. Een flinke tegenvaller, want hoe los je dit nou weer zo snel mogelijk op? Het liefst natuurlijk door het te voorkomen! Voorkomen is immers beter dan oplossen. Laat het nou ook nog eens ontzettend simpel zijn!

Sterker haar door rijstwater

Al eerder ging er een gouden trucje rond op het welbekende TikTok. Verschillende TikTokkers lieten weten dat rijstwater een magisch middeltje kan zijn om sterk haar te creëren. Het is ook nog eens veel simpeler dan je denkt. Deze eeuwenoude Japanse methode heb je in een handomdraai uitgevoerd. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is rijst koken. Eet dit lekker op, maar bewaar het water! Dit is namelijk hét middeltje voor sterk haar.

We horen je al denken: hoe breng je dit aan? Logisch! Het is geen alledaags haarmasker die je zo bij de drogisterij om de hoek op de kop tikt. Toch is het zeker niet lastig. Zorg er gewoon voor dat je je haar hebt gewassen en vervolgens je haar handdoek droog hebt gemaakt. Vervolgens spray je het rijstwater in je haar en laat je het zo opdrogen. Volgens de vele TikTokker is het wonder dan al gebeurd en loop jij met mooie sterke lokken de deur uit.

Rozemarijn voor sterk haar

Maar rozemarijn was toch het wondermiddel? Ja zeker! In de nieuwste TikTok’s blijkt namelijk dat er méér mogelijk is voor je haar. Sommige zweren namelijk bij het kruid rozemarijn. Wanneer je hier een een middeltje van maakt, zou je haar nóg sterker worden. Benieuwd? Neem de proef op de som en kijk wat het met jouw lokken doet. Hieronder vind je het recept!

@thehealthyhygge Can you spot what changed? 👀 #rosemarywater #hairgrowth #hairgrowthtips #rosemaryoil ♬ Love Grows (Where My Rosemary Goes) – Edison Lighthouse

Lees ook: Yikes: smeert Megan Fox glijmiddel in haar haren?