Geld is een van de meest voorkomende onderwerpen waar stellen ruzie over maken. Zelfs over de meest kleine uitgaven.. Met deze tips ga je ruzie over geld in een relatie tegen!

Vince Vaughn and Jennifer Aniston share an awkward quiet moment in the romantic comedy “The Break-Up.” CNS Photo courtesy of Melissa Moseley.
The Break-Up de film

Hoe ga je ruzie over geld in een relatie tegen?

We blijven het zeggen maar communication is key. Ook in dit geval. Probeer er een momentje voor te pakken met je partner en neem de tijd. Wees eerlijk tegen elkaar en geef aan wat je wel en liever niet deelt. Zorg dat er een ontspannen sfeer is zodat jullie je beide op je gemak voelen en je punten kunnen delen.

Financiële verleden

Natuurlijk leven we nu, maar om een ander te begrijpen moeten we soms even naar het verleden kijken. Dit kan inzicht geven in hoe je partner vroeger met geld omging en wat geld voor je partner betekent.

Huidige financiële status

In een relatie hoor je open naar elkaar te zijn, en gesprekken over financiën horen ook hierbij. Het is belangrijk dat je open over geld durft te praten. Je partner zal hierdoor beter begrijpen waarom je wel of niet bepaalde aankopen doet.

Vragen over de toekomst

Als je samen met je parner bent denk je stiekem wel eens na over jullie toekomst samen. Door jullie visie te bespreken (op het gebied van geld) kan je samen naar een doel werken. Willen jullie sparen voor een grote reis? Dan kan het slim zijn om maandelijks een bedrag opzij te zetten en misschien wat minder vaak buiten de deur te eten.

Zakgeld-methode

Om te voorkomen dat er veel verschillen zijn in de relatie, kunnen jullie beide de zakgeld-methode gebruiken. Al het geld wordt samen gedeeld, maar je krijgt ook een bedrag om zelf te besteden. Je stort maandelijks je loon naar je gezamelijke rekening en je krijgt hier allebei een deel van terug. Dit is voor persoonlijke uitgaven. Zo sparen jullie deels samen, en kunnen jullie tóch zelf beslissen waar je dat extra zakcentje aan besteedt.

Lees ook: Zo bespaar je iedere dag enorm veel geld