Hoewel relaties in films vaak gepaard gaan met de nodige ups & downs is dit in real life wel anders. We dromen soms van een relatie als die van Blair en Chuck uit Gossip Girl, maar eigenlijk worden we hier dus niet per se gelukkiger van. De key tot een gezonde relatie blijkt namelijk een saaie relatie te zijn, volgens expert Mark Manson.

saaie relatie
Bron: Friends with Benefits

Met een saaie relatie blijf je langer bij elkaar

Misschien heb je jezelf de vraag al wel eens gesteld, moet ik m’n relatie uitmaken als het saai is? Wij zouden zeggen, wacht hier vooral nog even mee. Een ‘saaie relatie’ blijkt namelijk gezonder te zijn. Want hoe saaier de relatie, hoe groter de kans van slagen. Tenminste, als het aan Mark Manson ligt, de auteur van het bekende boek “The subtle art of not giving a f*ck”. Volgens hem geldt het volgende: hoe minder je doet in een relatie, dus hoe saaier je bent, hoe kleiner de kans dat je bij elkaar weggaat. Maar hoe gezond klinkt dit nou?

Volgens Manson gaat het in een relatie niet om de spannende weekendjes weg, de hippe borrels of festival weekenden. Als jullie echt een match made in heaven zijn dan hebben jullie het ook gewoon leuk samen op de bank.

Goed voor je liefdesleven

Maar hoe kan dit nu goed zijn voor je liefdesleven? Daar kan Manson heel kort over zijn, je hebt simpelweg een stuk minder om over te kibbelen. De een wordt niet te dronken en de ander flirt niet per ongeluk tijdens het uitgaan. Dit is iets wat we vandaag de dag nog wel eens vergeten. We willen vaker namelijk meer, meer en nog meer. Alles moet ‘hip’ zijn en al helemaal niet saai. Maar als het aan de wetenschapper ligt, moet saai het nieuwe hip worden.

Dus, zeg die party van aankomend weekend maar af met je lief en kruip lekker samen op de bank. Zeg eens eerlijk, dat doen jullie toch sowieso liever? Deze dates kun je allemaal thuis doen!