Het einde is in zicht voor de beroemde serie Peaky Blinders. Het aankomende zesde seizoen zal het laatste seizoen worden van de hitserie. Toch heeft bedenker Steven Knight goed nieuws, want hij wil wel verder met het verhaal.

peaky-blinders-fem-fem

Laatste seizoen

Het zesde seizoen van Peaky Blinders zou eigenlijk al eind 2020 verschijnen, maar door alle problemen zijn de opnames fors vertraagt. Deze zijn momenteel onderweg en de verwachting is dat seizoen 6 nu eind 2021 of begin 2022 zal worden uitgezonden. De BBC heeft de eerste uitzendrechten, daarna zal de Britse serie heel spoedig op Netflix verschijnen.

Voor bedenker Steven Knight is het verhaal nog niet af. Hij gaf maandag ook een verklaring door te gaan. “Na een flinke vertraging door de pandemie is de familie eindelijk weer bij elkaar. We geloven dat dit het beste seizoen zal worden. De serie zal op televisie tot een einde komen, we gaan op andere manieren absoluut verder.” Hoe en wat wil hij nog niet kwijt. Mogelijk komt er een film of een spin-off.

Sprong in de tijd

Het vijfde seizoen eindigde in 1929. Ook in het nieuwe seizoen draait het uiteraard om de familie Shelby in Birmingham. Wel zal er een flinke sprong in de tijd worden gemaakt. Naar 1934. Knight: “De zaken zullen er nog slechter voorstaan. De spanning wordt groter en Tommy zit midden in alle onrust. Opnieuw zal het een ontdekkingstocht zijn met alle situaties van de jaren’ 30.”

Wij kunnen in ieder geval niet wachten op het zesde seizoen! Peaky Blinders nog nooit gezien? Bekijk hieronder de trailer van het eerste seizoen