Ok, jullie zijn ready om samen te gaan wonen. Alles gaat fijn en jullie zijn nu zó vaak bij elkaar (lees: elke dag) dat het een hele logische stap is om samen een plekkie te zoeken. Dat samenwonen het één en ander met zich meebrengt weten we natuurlijk wel. Van hele mooie en fijne momenten tot awkward situaties. Dit kan je verwachten als je gaat samenwonen.

samenwonen bankhangen fem-fem

Wie o wie doet de afwas?

Ok, er is een kans dat jullie een vaatwasser hebben (chill!). Stel dat jullie geen vaatwasser hebben dan moet de afwas tóch worden gedaan. Het is en blijft een rot klus en we begrijpen best dat geen van jullie zin heeft in de afwas doen. Als niemand het doet dan stapelt de afwas zich snel op en tja, dat kan voor irritaties komen. Opmerkingen als ‘Ik doe het morgen wel’ of ‘Ik ben het vergeten’ kan je verwachten. Het is echt niet het einde van de wereld, maar irritant is het zeker.

Bankhangen is het nieuwe daten

Terwijl jullie in het begin waarschijnlijk elk weekend een drankje deden, uit eten gingen of naar de bioscoop gingen, zal dat nu wel anders zijn. Waarschijnlijk ben je al een tijdje samen dus een date binnen klinkt iets relaxter. Laten we eerlijk zijn, als je dan toch al samenwoont klinkt het hartstikke fijn om gewoon lekker binnen te zitten. Lekker comfy en goedkoper.

Bril omhoog of omlaag?

Ok, je woont samen en het is allemaal heel leuk totdat het nu al de zóveelste keer is dat je de wc bril omlaag moet doen. Jup, that can be really annoying. Mannen zijn errug goed in de WC bril omhoog doen, doorspelen en.. weglopen. Het is alsof ze er gewoon echt niet bij stilstaan.

Sloddervos

Zucht.. Of je bent ontzettend lucky of je leeft met een man die een sloddervos is. Grote kans dat hij z’n sokken, schoenen of boxers óveral achterlaat. Je kan het vaak genoeg zeggen maar het lijkt niet helemaal binnen te dringen. Tja, ons advies? Hij ruimt ze heus wel op hoor, ooit. Het kan natuurlijk ook zijn dat hij ontzettend netjes is maar jij de sloddervos bent van jullie twee. Hou rekening met elkaar en onthou dat je nu niet meer op jezelf woont maar samen.

Mag ik even alleen zijn?

Laten we eerlijk zijn: Iedereen heeft privacy nodig. Als je niet genoeg ruimte voor jezelf neemt dan kan dat voor irritaties zorgen. Zorg dus dat je genoeg ruimte voor jezelf neemt. Desnoods loop je een rondje door het park of sluit je je af in een andere ruimte. En nee, dit betekent écht niet dat jij minder van je lief houdt. Trust us: Alone time is key.

Vrienden (van een ander en van jou)

Natuurlijk reuze gezellig al zijn vrienden die weer langskomen (of die van jou). Maar check altijd even met elkaar of het oké is. Dat hoeft echt niet op een ongezonde manier. Stel dat jij de volgende dag een vroege dienst heb, is het heel fijn dat je lief toch even heeft gecheckt of het oké is dat zijn vrienden de hele avond voetbal komen kijken. En dat geldt ook andersom. No biggie, dan ga jij of hij toch lekker buiten de deur afspreken.

Lees ook: Dit is dé tijdlijn voor een gemiddelde relatie