Huacachina, een dorpje op een paar kilometer afstand van de stad Ica in het zuidwesten van Peru. Overal waar je kijkt zie je zandheuvels, waartussen ineens een oasedorpje tevoorschijn komt. En het meest spectaculaire van alles; je kunt hier sandboarden.

sandboarden-peru-femfem

Huacachina

Een dorpje gebouwd om een oase heen en vooral bewoond door toeristen. Een prachtig gezicht, maar heel klein, waardoor je het dorpje zelf heel snel gezien hebt. Toch hoef je je hier niet te vervelen. In de ochtend is het nog ontzettend rustig, waardoor je kunt genieten van een wandeling door de woestijnen. De stilte om je heen is erg indrukwekkend. Rond de middag komen de activiteiten op gang en dit is iets wat je zeker niet mag missen, wanneer je in Peru bent.

Buggy tours en sandboarden

Met je snowboard de bergen van Sud-tirol (of een ander ski-gebied) af racen, is iets wat menig mens al heeft gedaan. Dit kunnen we van sandboarden door de woestijnvlaktes van Peru niet zeggen. Met een buggy tour van maximaal 2 uur, race je eerst door de zandheuvels, waarna je uiteindelijk uitkomt bij de hoogste berg. Bovenop deze hoge zandheuvel sta jij met je board klaar. Je legt hem op de grond, gaat er op liggen, spreid je armen en sjeest van de bergen af. Adrenaline kick gegarandeerd (en overal zand waar maar mogelijk is). Met de prachtige Huacachina op de achtergrond, ben je zeker een ervaring rijker die je nooit meer zult vergeten.

Foto via Unsplash
Foto via Unsplash
Foto via iStock
Foto via iStock

Naast sandboarden, zijn deze roze plekken over de wereld ook zeker bucketlist materiaal.