Elke ochtend worden we opnieuw geconfronteerd met dezelfde uitdaging: een leuke outfit waar jij je goed in voelt. Het resultaat? Kledingstukken door je hele kamer alsof er een bom ontploft is. Met de sandwich methode wordt dat verleden tijd en eens je ’m onder de knie hebt, zal je beseffen dat ál jouw modevoorbeelden dit geheim kennen en gebruiken.

outfit sandwich
Bron: @matildadjerf

Sandwich methode

Bij het horen van sandwich dressing, denk je misschien in eerste instantie aan een lekker sausje voor op je brood, maar niets is minder waar. Het gaat om een methode waarin jij makkelijk je kleding kan combineren en er zeker weten goed uit zal zien. Deze methode werd vorig jaar al geïntroduceerd, maar ging pas écht deze zomer viraal.

De term werd bedacht door styliste Lydia Tomlinson, die de methode helemaal uitlegt op haar Instagramprofiel. Maar maak je niet druk, wij vatten het even in enkele woorden voor je samen.

Sandwich dressing is, precies zoals het woord al zegt, je kleden als een sandwich. Zonder sla en tomaten, maar wel met de broodjes. Uhm, hoe dan? Het idee is dat de boven- en onderkant van je outfit het ‘broodje’ van je outfit zijn. Deze zijn dus hetzelfde. De vulling van dat broodje wijkt af en zorgt voor een verrassend effect in het midden van je outfit.

Hoe doe je dat?

Dus, in makkelijkere woorden: je begint met het onder- en bovenstuk (denk bijvoorbeeld aan je broek en jas of je schoenen en vest) die je op elkaar afstemt. Dat betekent dat je deze twee items, in dezelfde kleurtoon houdt, bijvoorbeeld zwarte laarzen en een zwarte jas. Vervolgens kijk je naar wat zich daartussen afspeelt, waar je kan spelen met andere kleuren en texturen.

Met de sandwich methode zorg je dus dat je outfit een balans heeft. Of het nou gaat om de stijl van de items (stoer, vrouwelijk, oversized), de materialen (stug, glanzend, gewatteerd, doorschijnend) of de kleuren, door de sandwich methode toe te passen, zullen je outfits afgestyled, spannend, verrassend en altijd in balans zijn. Bekijk hieronder een aantal voorbeelden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MATILDA DJERF (@matildadjerf)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SOFIA COELHO (@sofiamcoelho)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EMELIE LINDMARK (@emitaz)

Lees ook: Deze basic top mag deze zomer absoluut niet in je kast ontbreken