Een lekkere sangria kunnen wij zomers wel waarderen op de warme zwoele avondjes. Maar heb je wel eens sangria ijs geprobeerd? Dit frisse, maar zoete ijs is minstens net zo lekker en je kunt het heel gemakkelijk zelf maken. Wij vertellen je hoe je sangria sorbetijs kunt maken!

Sangria sorbetijs
Bron: Instagram @crowded_kitchen

IJs eten in de zomer

Als we ergens fan van zijn in de zomer is het natuurlijk ijs! Geen dag gaat er voorbij dat we geen ijs eten, want het hoort er nou eenmaal bij. Of het nou gewoon een lekker waterijsje is óf schepijs maakt ook allemaal niet uit. Het leukste is natuurlijk als je zelf je ijs kunt maken, maar dat is met schepijs wel lastig. Vaak heb je namelijk een ijsmachine nodig en die zijn helaas niet goedkoop.

Sangria sorbetijs maak je zó

Gelukkig zijn er een aantal recepten die je kunt maken zonder ijsmachine. Eén daarvan is die van Sangria sorbetijs. Enne, het lekkere aan dit recept is dat je zelf kunt kiezen! Je kunt er ijs van maken óf het opdrinken als een soort slush puppie. Of nog beter: je doet het gewoon allebei. Als je er ijs van wil maken, moet je namelijk wel een beetje geduld hebben. De bak moet maar liefst 6 uur in de vriezer staan!


Om dit ijs te maken heb je een aantal dingen nodig. Allereerst heb je fruit nodig uit de diepvries, maar je kunt fruit kiezen dat je zelf lekker vindt. Opties zijn bijvoorbeeld perzik, aardbeien, mango, ananas, nectarines, abrikozen, frambozen of kersen. Kies twee á drie soorten en doe hiervan ongeveer vier cups in een blender. Voeg hier twee glazen witte wijn en het sap van een halve citroen aan toe. Tot slot kies je nog een zoetmaker zoals honing of maple siroop. Dit voeg je naar smaak toe! Daarna blend je het geheel tot een fijne massa en giet je het in een bak. Dit is ook hét moment dat je het in een glas kunt gieten om het meteen op te drinken 😉

Lees ook: Zomerrecept: Sangria met cava en aardbeien