Sarah van Soelen leeft een bewogen leven. Als ex van André Hazes staat ze al een tijd in de spotlights en lukt het maar niet om rust te creëren. Toch ging haar leven eerder ook niet over roosjes. Sarah kampte namelijk al op jonge leeftijd met een drugsverslaving. Dat heeft impact gemaakt, maar gelukkig is ze inmiddels twee jaar clean. In een interview met Beau Monde doet ze een boekje open over deze periode.

Cocaïne verslaving van Sarah van Soelen

Al op jonge leeftijd kwam Sarah in aanraking met cocaïne. Haar eerste lijntje coke snoof ze al op haar zeventiende. In die tijd had ze het idee dat dit erbij hoorde. Uitgaan, feestjes en drugs paste volgens haar allemaal in hetzelfde plaatje. Toch liep het uit de hand. Een verslaving sluipt er vaak ongemerkt in. Dit was het geval bij Sarah, waardoor zij niet doorhad dat het uit de hand liep. Voor ze het wist, gebruikte ze maar liefst vijf dagen in de week.

Een van haar betere vrienden heeft uiteindelijk een grote rol gespeeld. Hij had op tijd door dat er meer achter zat dan ze liet blijken en trok aan de bel. Ze maakten vervolgens een afspraak dat zij voor de kerst zou opbiechten aan haar ouders dat ze verslaafd was. Als ze dat niet zou doen, had haar vriend het gedaan. Zo gezegd, zo gedaan. Ze vond de kracht om het te vertellen aan haar ouders. Toen ging het balletje rollen, waardoor ze de hulp kreeg die ze nodig had.

Drank en drugs als verdoving

Hoewel het gebruik uit de hand liep, had ze niet door dat dit meer was dan ze zelf dacht. Er zat veel meer achter dan alleen het uitgaan, waarbij dit ‘hoort’. Dat het eigenlijk een manier van verdoving was, zag ze zelf nog niet. Ze vertelt openhartig over haar vervelende jeugd zonder biologische vader. Ze heeft zich altijd eenzaam gevoeld. Drank en drugs zorgden ervoor dat alle emoties vlak werden, zodat ze geen eenzaamheid en pijn zou voelen. Helaas viel dit kwartje pas nadat ze afgekickt was. Inmiddels heeft haar leefcoach haar geholpen om het te verwerken.

Twee jaar clean

Ze is inmiddels al twee jaar clean. Een super prestatie! Ze baalt dan ook van alle geruchten die er op dit moment rondgaan. Ze benadrukt nogmaals dat ze absoluut geen terugval heeft gehad. Hier zou ze dan eerlijk over zijn, omdat ze weet dat een terugval kan voorkomen. Het doet haar veel pijn dat mensen niet doorhebben wat een verslaving teweeg kan brengen bij iemand. Ze vindt het dan ook erg dat mensen lukraak dit soort uitspraken doen.

Lees ook: Sarah van Soelen gevraagd voor het programma de Bachelorette