Het woord is inmiddels eruit: vrouwen zijn fan van de welbekende Satisfyer – oftewel sattie of airfryer. Niets is lekkerder dan een stoeipartijtje met dit heerlijk speeltje, maar vaak zijn we daarna zo moe, dat we het schoonmaken, even willen uitstellen. Komt wel later, denk je dan. Dat wil je vanaf nu niet meer doen, want het heeft hele lelijke gevolgen voor je vayjay.

Satisfyer schoonmaken
Bron: Unsplash

Dit gebeurt er wanneer je je Satisfyer niet schoonmaakt

De Satisfyer (of elk speeltje dan ook) is voor de vrouw in 2024 iets wat niet mag ontbreken in haar nachtkastje. Het doet goed zijn werk én daar weten wij alles van. Maar eh, schoonmaken. Tja, liever niet eigenlijk. Het is geen hogere wiskunde dat je je speeltje na gebruik moet schoonmaken, maar afspoelen met wat water is lang niet genoeg. Het is belangrijk dat je je speeltje schoonmaakt met warm water én een milde, antibacteriële zeep. De meeste speeltjes (toch effe checken, we willen niet de reden zijn dat je trillende vriendin stuk gaat) zijn waterdicht, dus kan het gewoon in het sop.

En je zal nu wel denken: ik kan het toch wel één keertje uitstellen? Het kan geen kwaad om een keer niet je speeltje voor het volgende gebruik te wassen, maar doe het niet té vaak. Op deze manier geef je bacteriën namelijk de kans om zich te vermenigvuldigen op je speeltje. En, eh, dat is geen pretje. Dit kan er allemaal gebeuren als jij je speeltje niet (goed) schoonmaakt na gebruik.

  1. Bacteriële vaginose
  2. Stinkende doos
  3. Schimmelinfectie

Beter zeker dan onzeker? Gebruik een toy cleaner

Je hebt er vast weleens van gehoord, maar grote kans dat je het grote onzin vond: een toy cleaner. Na het lezen van dit artikel, zal je er misschien nét iets anders in staan. Goedzo, want een toy cleaner is een hele goede toevoeging aan de wasbeurt van jouw speeltje. Tip van de sluier: het is wel belangrijk dat je eerst even uitzoekt of de toy cleaner die jij aanschaft, ook daadwerkelijk geschikt is voor jouw type speeltje. Een nieuwe cleaner kun je wel kopen, maar een nieuw speeltje zal een stukje duurder worden. Kijk hierbij dus ook goed uit!

Enne, ben je een wilde, fanatieke Satisfyer-gebruiker? Doe ermee wat je wil, maar experts adviseren om het siliconen mondje bij veelvuldig gebruik, te vervangen. Het kapje is inderdaad makkelijk af te halen en kun je óók vaak schoonmaken, maar opgegeven moment heeft het zijn tijd ook gehad en is het hoognodig aan vervanging toe. Goed nieuws is dat de Bol.com vijf Satisfyer opzetstukjes verkoopt voor maar € 10,00. Goedkoop en ook nog eens hygiënisch bezig!