Scandinavische merken voor jouw interieur

Een interieur kan vaak wel wat Scandinavische elementen gebruiken. De merken uit Denemarken, Noorwegen en Zweden worden getypeerd door hun rust, minimalisme en zachte kleuren. Dit zijn vijf merken op de website van Flinders die jou gaan helpen bij het vormen van jouw perfecte, Scandinavische interieur.

Ferm Living

Dit populaire Deense merk begon oorspronkelijk met het ontwerpen en verkopen van behang. Inmiddels is hun assortiment veel uitgebreider. Hoewel dit soort merken dus gekenmerkt worden door minimalisme, beschikken de items van Ferm living vaak over grafische prints. Hierdoor hebben ze een speels karakter zonder kinderachtig aan te doen.

scandinavisch

Ferm Living Salon Bengal kussen 51,35
ferm living vloerkleed

Hay

Hay komt met veel krachtige meubels, die smalle en strakke pasvormen hebben. Het merk, dat pas sinds 2003 bestaat, is hierdoor een perfecte keuze voor een Scandinavische stijl. De meubels van Hay zorgen tevens voor een overzichtelijke basis in je interieur. Deze kun je vervolgens aanvullen met accessoires. Ook van die woonaccessoires heeft Hay er genoeg in zijn assortiment opgenomen.

tafel

Hay Slit table XL bijzettafel 65 669 euro
Hay About a Chair AAC21 stoel 785

Normann Copenhagen

Waar andere merken kiezen voor strakkere vormen, gooien ze het bij Normann Copenhagen juist op de andere boeg. Sinds 1999 creëert Normann Copenhagen meubels met ronde en unieke vormen. Doordat de vormen vaak niet voldoen aan het standaardplaatje, krijgen fauteuils en banken door dit merk weer een nieuwe, unieke uitstraling. Niet gek dus dat ze al tientallen prijzen voor productdesign in de wacht hebben gesleept.

scandinavische merken interieur

Normann Copenhagen Era Lounge Chair Low loungestoel met walnoten onderstel 1690
Normann Copenhagen Sum bank 2-zits

Carl Hansen & Søn

Ook bij Carl Hansen en Søn zien we veel Scandinavische meubels. Opvallend is dat er bij dit merk veel materialen met elkaar worden gecombineerd. De stoelen, banken en tafels die je hier voorbij ziet komen bestaan dan ook vrijwel allemaal uit verschillende materialen, al is er wel veel hout terug te zien in de ontwerpen. Perfect dus voor een Scandinavisch interieur.

houten stoelen

 

Carl Hansen & Son NUP0003 Woodlines vloerkleed
Carl Hansen & Son Preludia wood stoel met zitkussen

Muuto

Het jonge merk Muuto is opgericht door twee vrienden. Hun frisse en vernieuwende kijk op meubels, verlichting en accessoires komt overeen met de naam van het bedrijf. Muuto betekent namelijk ‘nieuw perspectief’. Muuto heeft al veel prachtige lampen voortgebracht, maar staat ook bekend om zijn kastensysteem, waarvan het minimalistische karakter wordt geprezen.

0274

kast muuto
lkamp muuto

Meer inspiratie nodig voor jouw droomwoning? Neem een kijkje op de website van Flinders.