Dat Disney films vaak verborgen verrassingen hebben, is inmiddels al vaker gebleken. Zo verstoppen ze regelmatig kleine dingen in die films die je haast niet doorhebt tenzij je een echte oplettende kijker bent. Ook nu komt er weer een theorie naar buiten, waarvan wij even achter onze oren krabben. Want hebben wij dit ooit doorgehad? Scar uit de Lion King is homoseksueel.

Het verhaal van de Lion King

Eerst even een kleine samenvatting voor degene die niet meer zo goed weten waar de film over ging. We kunnen het ons haast niet voorstellen, maar je zou het maar nodig hebben. In de Lion King volgen we het verhaal van kleine Simba. Zijn vader Mufasa overlijdt wanneer hij nog jong is doordat broer Scar hem van een rots afgooit. Simba voelt zich schuldig, maar wat hij niet weet is dat de dood van zijn vader zijn schuld niet is. Toch laat hij zich wegjagen door Scar en groeit ergens anders op. Scar neemt het rijk over, maar is een stuk minder vriendelijk. Uiteindelijk moet Simba zich over het verleden heen zetten en alles op alles zetten om Scar te verslaan. Het zou Disney niet zijn als dit niet succesvol afloopt. Uiteraard leeft iedereen lang en gelukkig.

Scar uit de Lion King is homoseksueel

Maar goed, genoeg over het verhaal. Even terug naar belangrijk personage Scar. Er gaat namelijk een bijzondere theorie rond dat hij homoseksueel zou zijn. Acteur Jeremy Irons sprak ooit de stem van Scar in en bevestigt nu dat deze leeuw eigenlijk homoseksueel is. Hoewel hij het eerst ook niet wist, viel bij hem het kwartje uiteindelijk wel. Toen hij de films zag begon het hem op te vallen. Scar is homo en durft niet uit de kast te komen. Geen wonder dat hij zich zo gedraagt. Volgens Irons had hij een stuk gelukkiger kunnen zijn als hij wel uit de kast had gekomen. Dan had hij waarschijnlijk niet zo op de macht hoeven azen.

Scar uit de Lion King is homoseksueel
Film The Lion King

Lees ook: Bewezen: Disneyfilms zijn goed voor je gezondheid