Het liefst willen we allemaal gladde en zachte benen. Maar toch brengt ontharen altijd wat issues, in de vorm van rode bultjes en ingegroeide haartjes, met zich mee. Je kunt tijdens het ontharen namelijk een hoop fouten maken die ervoor zorgen dat jouw benen, oksels of bikinilijn niet smooth zijn. Dit zijn de 3 meest gemaakte scheerfouten, volgens een dermatoloog.

scheerfouten

#1 Het gebruiken van een product met “retinol” voor je gaat scheren

Producten met retinol worden steeds populairder. Dit ingrediënten, wat wordt gebruikt bij het exfoliëren, heeft wel een gebruiksaanwijzing. Je weet misschien wel dat je gezichtsproducten waar retinol in zit een paar dagen niet mag gebruiken voor je je gezicht gaat waxen. Hetzelfde geldt dus voor je lichaam.

#2 Laseren is niet permanent

Laseren wordt vaak ‘laser hair removal’ genoemd. Toch is het resultaat niet permanent. Je kan het eerder zien als ‘laser hair reduction of vermindering’. Het resultaat van jouw laser behandeling is ook weer afhankelijk van jouw huidtype en lichaamshaar. Als je een lichte huid en licht haar hebt kan laseren niet ideaal zijn. Heb je een lichtere huid met donker haar? Dan zul je waarschijnlijk minder behandelingen nodig hebben om het gewenste resultaat te behalen. Maar zelfs als je onder een gunstige categorie valt (lees: lichte huid en donkere lichaamshaar vezels) kan je 1 á 2 peer per jaar een touch up nodig hebben.

#3 Wacht tot het einde van je douchebeurt met scheren

Je kunt je het beste scheren aan het einde van je douchebeurt. Je huid is schoon, licht geëxfolieerd en een beetje vochtig. Dit helpt allemaal bij het tegen gaan van kleine krasjes op je huid door je scheermes en ingegroeide haren. Door de damp in de douche kunnen je haarzakjes open gaan staan wat ook voor een beter resultaat zorgt. En zelfs als je niet tot het einde van je douchebeurt wacht is het altijd belangrijk om nooit ‘droog’ te scheren. Gebruik altijd scheerschuim, een body wash of conditioner (pro tip!).

Lees ook: 5 tips tegen rode bultjes na het scheren