Helaas is het niet altijd rozengeur en maneschijn na de perfecte huwelijksreis. Je komt uit de spookachtige bestemming een keer terug naar de realiteit. Hoewel je ruzies en irritaties uiteindelijk samen kan oplossen, gaat dat niet voor iedereen even makkelijk. In deze landen is scheiden dan ook iets wat vaak overkomt.

In deze landen gaan de meeste stellen uit elkaar
Bron: Friends

Scheiden, waar komt dat door?

Het aantal echtscheidingen over de hele wereld verandert elk jaar drastisch én dat is te merken. Volgens gegevens die zijn geregistreerd door de Wereldgezondheidsorganisatie, wijzen statistieken over huwelijken en echtscheidingen op hoge echtscheidingspercentages.

Deze worden veroorzaakt door meerdere factoren. Veelvoorkomende redenen zijn onder meer verslavingen, mentale problemen en ontrouw. Hoewel veel huwelijken hier oplossingen voor kunnen vinden, gaat dat helaas niet bij iedereen even makkelijk.

In deze landen gaan de meeste stellen uit elkaar

Wij Nederlanders zitten op zo’n 43% als we naar de procenten kijken van echtscheidingen over de hele wereld. Van de 33 landen, staan wij elfde in de lijst. Dat is eigenlijk best wel hoog als je elkaar de eeuwige trouw hebt beloofd. Maar de grootste huichelaars zijn onze zuiderburen. Ruim 70% van hen, liegt voor het altaar.

Maar hoe zit het met de andere landen en op welke plek staan zij? In de top drie staat er Portugal (94%), Spanje (85%) en Luxemburg (79%). Zij worden gevolgd door onder anderen Rusland met het percentage van 73% en Oekraïne (70%).

In deze landen gaan de minste stellen uit elkaar

Laten we het nog wel een beetje positief houden en kijken naar welke landen het mínste van allemaal scheidt. Op de aller allerlaatste plek, staat er India met máár 1% en wordt gevolgd door Vietnam (7%), Tadzjikistan (10%), Iran (14%), Mexico (17%) en Egypte (17%). Hoogstwaarschijnlijk komt dit door meerdere factoren. Denk aan geloof, maar ook uiteraard aan de verschillende culturen.