Trends come and go, maar deze drie schoenmerken blijven sterk in hun schoenen staan (ha, inkoppertje wel). Deze schoenen zijn al jaren niet uit de modebeeld te slaan en het ziet er naar uit dat dat zeker ook niet gaat gebeuren.  Terwijl andere merken zich blijven ontwikkelen in verschillende modellen en vormen blijven deze merken steady in hun designs.

Dr Martens

”Dr. Martens’ appeal to people who have their own individual style but share a united spirit.”

In de categorie ‘ultieme festival boots’ maar eigenlijk ook wel ‘boots die altijd kunnen’ hebben we natuurlijk Dr. Martens. Deze schoenen zijn ontworpen door Klaus Märtens. Het idee van de schoen kwam toen Klaus, een legerarts in de tweede wereldoorlog, een gebroken voet had gekregen omdat zijn oude legerschoenen niet goed liepen. Voorheen werden ze voornamelijk gedragen door politieagenten, postbodes en fabrieksarbeiders. Later waren het vooral de punks en grungers die ze droeg maar tegenwoordig spot je ze overal.

dr martens Fem Fem
Platform Fem Fem

 

Vans

Hoogstwaarschijnlijk heb jij ook wel één paar in je kast liggen, maar wat is de aard van deze sneaker? In 1966 had Paul van Doren een heel eenvoudig idee voor ogen: schoenen maken en rechtstreeks verkopen aan de consument. Toen de eerste winkel werd geopend hadden ze nog niet veel voorraad en de etalages waren nogal schaars maar toch kwam er publiek op af en waren de eerste 12 paar verkocht. In 1998 hebben ze de switch gemaakt naar de skate-wereld doormiddel van het openen van een indoor skateboard park in Orange, Californië. Nu dragen niet alleen skaters de schoenen maar lopen de belangrijkste mensen in de mode met regelmaat in een paar Vans.

Vans Fem Fem
Vans Platform FemFem

Converse

De geschiedenis van Converse gaat verder terug dan dat je zou denken. In 1908 besloot oprichter Marquis M. Converse zich te richten op de productie van schoenen met rubberen zolen. De achterliggende gedachte was simpel: Converse wilde schoenen ontwikkelen waarmee je minder snel uitglijdt op gladde oppervlaktes in de winter. Wanneer Converse kansen ziet op sportief vlak pakken ze dat met beide handen aan. Voor het geld hadden ze het niet hoeven doen, want de zaken liepen al goed. 1917, Dat is het jaar dat Chuck Taylor de beroemde basketbalspeler waarnaar het klassieke Converse-klassieker is vernoemd, om de hoek kwam kijken. Omdat Taylor de naam Converse ging dragen is het merk pas écht wereldbekend geworden en hij is de rest van z’n leven gebonden gebleven aan het merk.

converse Femfem
Converse FemFem

En, ben jij meer een Converse girl of loop je dagen lang op je Vans? Of heb je ze zelfs alle drie in je kast liggen?